Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- For gammel til å springe fra snuten

Tungtvann svarte leserne.

(Dagbladet.no): Tungtvanns «Siste skanse» - som slippes i dag - blir en av de siste utgivelsene til Christer Falcks C+C Records, før selskapet legger ned.

Nå trenger hip hop-duoen (og sidekick Jan Steigen) ny hjelp.

- Egentlig har vi alltid vært utrolig selvdrevne - vi er vant til å gjøre det meste selv. Men vi må få oss en promobabe som erstatning for Christer. En som - i motsetning til ham - er vant til å vaske håret. Gjerne en jente som er så pen at hun får alle journalister til å glemme kritiske spørsmål, sier Poppa Lars til Dagbladet.no.

Angriper media - igjen

«Siste skanse» åpner på bombastisk og offensivt Tungtvann-vis, med oppfordringer som «fuck VG» og «fuck P3» - Jørg1 rapper for øvrig også at «vi tørker oss i ræva med ei gratisavis». Med andre ord har lite endret seg siden duoen lagde «Bransjehora» i 2002

- Vi ville sette skapet skikkelig på plass, vise at vi fortsatt ikke har noe til overs for fittesleikere og cutie boys. Samtidig ville vi ikke at det skulle låte så bittert. Det er en gladsinna låt, sier Jørg1.

- Men hvem er det spesifikt dere er ute etter?

- Det er deg, haha. Nei, vi har slutta å nevne navn. Vi har gjort det tidligere, og det angrer jeg egentlig litt på.

PÅ KRIGSSTIEN: Jørg1, Poppa Lars og sidekick Jan Steigen besøker snart et samvirkelag nær deg. FOTO: C+C RECORDS
PÅ KRIGSSTIEN: Jørg1, Poppa Lars og sidekick Jan Steigen besøker snart et samvirkelag nær deg. FOTO: C+C RECORDS Vis mer

Poppa Lars og Jørg1 mener også at det er medias skyld at norsk hip hop står lavere i kurs nå enn for et par år siden.

- Ja, det har blitt skapt et galt inntrykk av en backklash. Faktum er at norsk hip hop aldri har solgt veldig mye. Samtidig gir media blaffen når for eksempel Paperboys spiller for fulle hus, sier Jørg1.

- Vel, det er ikke noen tvil om at en del rappere har solgt mindre enn man kanskje kunne forvente. Problemet var vel at hip hop-sjangeren ble blåst opp for stort i en periode. Da måtte jo også «nedturen» komme, sier Poppa Lars.

Band ønskes

Selv oppgir de hard livejobbing som nøkkelen til å holde ut i en sjanger der mange norske artister har en tendens til å gi seg etter få forsøk. Fire langspillere kvalifiserer faktisk til en slags veteranstatus her til lands.

- Det er jo det som er grunnen til at vi holder på med dette - at vi kan dra rundt til ulike byer, studentsteder og samvirkelag. Det er der vi trives, sier Poppa Lars.

En av gjestene på den nye skiva er svenske Timbuktu («Få det bort»), og Tungtvann sier de av og til har misunt svensken å ha et eget band å turnere med. Sommerens festivaljobber og lørdagens releaseparty på John Dee kommer nok i tidligste laget, men håpet er å ha klart et ordentlig liveband til høstens konsertrunde.

- Damn! (bandet til Timbuktu) er dødsbra, men det er tross alt et funkband. Vi trenger noen ordentlig rockere - det viktigste kravet er at bassisten kan spille med bassen under knehøyde, forteller Poppa Lars.

Spiller du i et band som kunne passet Tungtvann, eller er du en promobabe som passer stillingsbeskrivelsen? Eller har du rett og slett et godt spørsmål?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling