Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For godt voksne

Tida går. Bare at nå kan du gjøre noe med det. Gå på teater og nyte litt nostalgi. Oslo Nye slipper publikum inn i varmen og hyggen midt på dagen. Litt mer fart og futt, og denne kabareten får timene til å fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om «Alt var bedre før» som tittelen påstår, vil nok avhenge av brillene som ser. Men både langsynte og nærsynte får sitt. Ikke alt er rosenrødt.

Instruktør Petter Næss, som tirsdag feiret Oscar-nominasjonen av filmen «Elling», har heldigvis plukket tekster med skråblikk. Nå og da i hvert fall. Litt flere tekster med sting og snert som kunne sette tidstypiske skildringer og figurer i relieff, hadde utvilsomt fått både engasjement og temperatur i været. Her er mye lunt og lunkent, iblant blir fortidas berømte revytekster heller ikke mer enn pliktløp i et meget bedagelig tempo.

Meget bedre

Men når dyktige skuespillere som Bente Børsum, Eli Anne Linnestad og Dennis Storhøi virkelig tenner på stoffet, så blir alt så meget bedre og mer enn nostalgi.

Storhøi har et uimotståelig smilende vemod når han som Saabye Christensen spør: «Hvor er det blitt av alle gutta?» Linnestad gjør inntrykk når hun med nakent alvor møter seg selv i tidsspeilet, og Børsum sjonglerer med tid og typer og jenter som kommer og jenter som gikk i Nordahl Griegs og John Hollens versjoner av «Sykkelstyret» mot Ivar Nørve.

Hun er et syn både som fjortis med mobil i megakrise og som hengivent medlem av «du-du-dua»-gruppa. Sammen med Unni Evjen og Pia Borgli lager hun også frisk harselas med den evigunge primadonnaen i André Bjerkes klassiker «Kunsten er lang», og Ivar Nørve framfører Alfred Næss\'udødelige «Enerhaugen» så hele salen synger med.

Stortrives

For publikum er kanskje det beste ved hele denne kabareten. Et stort, velvoksent og takknemlig publikum som ikke bare stortrives, men deler gleden og minnene med hverandre underveis.

I pausen får de kaffe og god kake. I framtida bør de få som fortjent, et fast formiddagstilbud i byens eget teater.

«Alt var bedre før» spilles på Hovedscenen på Oslo Nye Teater frem til 30. april.

I GODT SELSKAP: Oslo Nyes nostalgiske formiddagskabaret byr på muntre timer sammen med blant andre Dennis Storhøi. Her er Sidsel Ryen omkranset av (fra venstre) Kari-Ann Grønsund, Bente Børsum, Eli Anne Linnestad og Pia Borgli.
Hele Norges coronakart