BEGAVET OG ULYKKELIG: Begge filmene om Yves Saint Laurent skildrer designeren som en svært sensitiv mann som henga seg til eleganse, men ikke taklet det som var vanskelig og heslig. «Yves ble født med nervøst sammenbrudd» skulle ekskjæresten og forretningspartneren Pierre Bergé seinere si om ham. Gaspard Ulliel spiller Saint Laurent i den siste og uautoriserte biografifilmen, «Saint Laurent».
BEGAVET OG ULYKKELIG: Begge filmene om Yves Saint Laurent skildrer designeren som en svært sensitiv mann som henga seg til eleganse, men ikke taklet det som var vanskelig og heslig. «Yves ble født med nervøst sammenbrudd» skulle ekskjæresten og forretningspartneren Pierre Bergé seinere si om ham. Gaspard Ulliel spiller Saint Laurent i den siste og uautoriserte biografifilmen, «Saint Laurent».Vis mer

Før han fylte 18 år ble han ansatt av Christian Dior

Nå har det kommet to filmer om historien til Yves Saint Laurent.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

IDEER: CANNES (Dagbladet): Mens han levde, trengte han å bli beskyttet, trøstet, og hjulpet med den mest grunnleggende økonomistyring.

Nå når han er død, er han fritt vilt i en kreativ krig mellom to filmprosjekter

Moteskaperen Yves Saint Laurent (1936-2008) er hovedperson i to av årets filmer, «Yves Saint Laurent» og «Saint Laurent».

Den første hadde premiere under filmfestivalen i Berlin i februar, den andre under filmfestivalen i Cannes, som nettopp er avsluttet.

Den første var støttet av Pierre Bergé, Saint Laurents mangeårige kjæreste og forretningspartner, og delvis basert på hans memoarer.

Den andre er løsere og mer eksperimentell og går lengre i å skildre den depressive hovedpersonens hang til alkohol, narkotika og tilfeldig sex.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn