KOMMENTARER

Liv og lære:

For hyklere flest

Partiet for folk flest elsker å flotte seg med fest. Regninga er det du som betaler.

UTAD: De framstiller seg som partiet for folk flest, men bak fasaden trekker Fremskrittspartiet gullkortet på fest og moro - og du betaler. Her ved trioen Bård Hoksrud, Sylvi Listhaug og Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTAD: De framstiller seg som partiet for folk flest, men bak fasaden trekker Fremskrittspartiet gullkortet på fest og moro - og du betaler. Her ved trioen Bård Hoksrud, Sylvi Listhaug og Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Avstanden mellom liv og lære ser ut til å vokse. Spesielt i politikken. Først i feltet, selve kroneksempelet, er den amerikanske presidenten. Ifølge Washington Post gjentok Donald Trump ved tjueen anledninger i 2016-valgkampen at han respekterer kvinner. Samtidig ble vi, gjennom lydopptak, bedre kjent med ham, og hans faktiske holdninger: «Grab them by the pussy.»

At mangemilliardæren framstiller seg selv, og den egoistiske eliten han har tatt med seg inn i maktens korridorer, som folkets forkjempere er også både feil og flaut. I alle fall for alle som vil se ordentlig etter.

For alle oss som mener det bør være en klar sammenheng mellom maktens uttalte mål og faktiske handlinger, kan politikken være en prøvelse.

Verst er hyklerne. Flere av dem ser ut til å ha funnet sammen i Fremskrittspartiet. En av elitens fremste representanter, Sylvi Listhaug, går alltid hardt ut mot gruppen hun selv tilhører: eliten.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari har bygget karriere, og vunnet valg, på å gå i rette med folk som snylter på det offentlige. Men samme mann ble fort kort tid siden selv tatt i juks med reiseregninger. Hykleren ble i høst anmeldt av Stortingets administrasjon for å ha forsøkt å snylte fellesskapet for flere tusen kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer