Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

www betyr World Why Web:

For i dag skryter vi av papiravisa, av Morisbak og av vårt fotoarkiv

Og husk at om 100 år er ingenting glemt, bare kopiert.

TAKK ANDREAS: Mandag hadde vi dette fotografiet fra garderoben til Lyn anno 1964 på trykk, men ingen navn var påført i vårt arkiv. Vi fikk hjelpe av en tidligere forsvarskjempe, Andreas Morisbak, som kunne opplyse om følgende: på benken liggende Jan Rodvang, massør er Karlsrud, nummer 13 Roald Muggerud, i frakk trener John Sveinsson og vi skimter også materialforvalter Konrad Ekeli. Foto: Dagbladet.
TAKK ANDREAS: Mandag hadde vi dette fotografiet fra garderoben til Lyn anno 1964 på trykk, men ingen navn var påført i vårt arkiv. Vi fikk hjelpe av en tidligere forsvarskjempe, Andreas Morisbak, som kunne opplyse om følgende: på benken liggende Jan Rodvang, massør er Karlsrud, nummer 13 Roald Muggerud, i frakk trener John Sveinsson og vi skimter også materialforvalter Konrad Ekeli. Foto: Dagbladet. Vis mer
Meninger

I verdens beste papiravis, folketallet, justisministeren og diverse redaktører tatt i betraktning, har vi på side 2 lenge hatt den vesle spalten «Arkivglimt». Ja, vi har mast om dette tidligere, men vi maser mye mer. Det har seg nemlig slik at våre gode fotografers negativer, tatt i perioden fra 1945 og fram til 1970, for lengst er skannet inn og digitalisert av de meget gode busser ved Norsk Folkemuseum. #hurra

Vi takker i bly, offset og korrekturlakk for dette solide arbeidet som gjør at vi her i Dagbladet (eid av noen tilfeldige snapsere i København) har en fotobase på rundt 80 000 bilder, og det jobbes på spreng med å skaffe til veie midler slik at også resten av våre fotografiske skatter kan bli tatt vare på for en slags evighet. #nikkormat for mons

Mandag hadde vi dette fotografiet på trykk der det var mangelfullt med opplysninger unntatt «Massasje, Lyn, våren 1964». Vi spurte våre noble lesere om noen visste hvem de så? God respons der én god leser hardnakket hevdet spilleren på benken er Andreas Morisbak, noen andre var sikre på Jan Rodvang. Vi var ikke sikre før vi ble reddet av, ja, den tidligere Lyn-kjempen, forsvar og midtbane, Morisbak (221 kamper, fem mål):

«Hei Tom, hyggelig med et Lyn arkivglimt igjen. Bildet er fra garderoben i den gamle (rødmalte) tribunen ut mot Ringveien (og med jordgolv som var dekket av planker i gangene).

I cupfinalen mellom Lyn og Fredrikstad ble den brukt siste gangen. I 1967 flyttet vi over til den nye tribunen på den andre siden der også Lyn fikk sine klubblokaler. Bildet i avisa kan være fra 1963, 1964 eller 1965.

De tre personene bak massasjebenken, der Jan Rodvang får knadd sine bein av vår utmerkede massør Karlsrud, er fra venstre spiller Roald Muggerud, mangeårige materialforvalter Konrad Ekeli og vår meget gode trener John Sveinsson.

Vennlig hilsen Andreas Morisbak»

Saken oppklart, moralen er: Stol på forsvarsspillere fra Vefsn, kjøp papiravisa, få med deg siste nytt fra gamle dager i «Arkivglimt». På nettet? World Why Web (www)? Om noen år er det over, russerne har kapret alt. Vi ligger på skauen, venter på drop og siste nytt fra London, siste nytt fra #The End Zone. Ja, men denne saken ligger jo ute på nettet? Gjør den? Sorry. For å bøte på at vi begynner å bli vel tussete gir vi deg her disse linjene, helt gratis:

Ballen som sprekker,

dommeren som glemmer å blåse

vingen som står helt stille.

Det dunkle flomlyset

fra bortebanen.

Jeg sovner med knotta først.

Jeg er den gamle reservekeeperen ingen snakker med,

den eldre driblekongen som har ei finte igjen.

Jeg er ham som forsøker å skrape samme noen mynter til min egen 5-meter. Du kan godt får arve kapteinsbindet som jeg har under puta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling