Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For klisterhjerner

Amatørsangere av varierende kvalitet får testet sin teksthukommelse.

Terning3 Norsk sangkonkurranse. Premiere på TV3 i kveld kl. 20.00. TV: Vanligvis handler sangkonkurranser om hvem som synger best. I «Singing Bee» kan du ha sangstemme som et bremsende tog og likevel vinne – forutsetningen er at du har pugget poptekster fra 80-tallet. «Singing Bee» premierer altså en bestemt form for autisme, men heldigvis er ingen av deltakerne «perfekte». De snubler seg gjennom verselinjene og viser seg som de glade amatørene de er ment å være.

Bra orkester

La meg først ta det positive. Orkesteret, ledet at Trond Nagell Dahl («Beat for beat»), skaper stemning med trøkk og de dansende bakgrunnsbiene er vakre som synkronsvømmere. For dere som ikke skjønner bæret av hva denne pussige konkurransen har med honning å gjøre, har jeg sjekket på Wikipedia og funnet ut at amerikanerne i et par århundre har drevet med «sprelling bee», en form for konkurranse der barn skal stave ord riktig. «Singing Bee» er noe mindre matnyttig, kan man kanskje driste seg til å påstå. Trolig ble konseptet klekket ut av en klisterhjerne uten sangtalent som drømte om å stå på en scene.

Talentløse

Orkesteret inneholder tre proffe sangere som drar i gang den kulturelle arven fra 80-tallet – Carola, Whitney, Bangles – og så skal deltakerne (de fleste er i 20-åra) fortsette på egen hånd litt uti teksten. Noen av dem er forbausende flinke, men det blir ikke morsomt før en av deltakerne må synge en av de ørten tusen poplåtene han ikke kan. Han ryker selvsagt ut. Talentløst! Hva kan han ha brukt livet sitt på?

Programleder Åge Sten Nilsen gjør sitt beste for å kaste «glam» over arrangementet. Han våger seg ut på litt klønete flørting med de kvinnelige deltakerne, og selv om han er mest kjent som vokalist i Wig Wam, går han sjelden opp i falsett.

Vinneren i hvert av de 12 programmene får et trofé og en del gryn, maksimalt 50 000. Jeg tør vedde et par leggvarmere på at ingen av vinnerne får platekontrakt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media