«For Kongen, Tromsø og død over pampeveldet!»

Handler denne saken virkelig først og fremst om et lite knippe pamper som forlanger hver sin Batmobile?

HANDLER IKKE OM DEM:  - Vi sier nei til et OL for å «sende et signal» til noen dusin gamle menn, som om et OL handler om dem, skriver Worren. På bildet: IOC-president Thomas Bach. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB Scanpix
HANDLER IKKE OM DEM: - Vi sier nei til et OL for å «sende et signal» til noen dusin gamle menn, som om et OL handler om dem, skriver Worren. På bildet: IOC-president Thomas Bach. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Til tross for at jeg kun er middels interessert i idrett uten offside, så må jeg si at reaksjonene på OL og et «nei til OL» er sprø.

Handler denne saken virkelig først og fremst om et lite knippe pamper som forlanger sprit til frokost, privat kammertjener og hver sin Batmobile?

Eller fantasien om at det står noen OL-milliarder på konto som vi nå kan øse over andre verdige formål? Og hva betyr «hurra for demokratiet» i denne sammenheng?

Vinter-OL er det eneste store idrettsarrangementet vi kan hevde oss i, og arrangere (med unntak av visse typer brettspill).

Kostnaden er vel omtrentlig det samme som et år med (direkte og indirekte) landbrukssubsidier og kontantstøtte, men å arrangere det et par ganger hvert århundre er tydeligvis så dyrt for oss at vi heller ser at Kasakhstan eller Kina tar regningen?

Tromsø-OL forliste fordi Tromsø er en for liten bygd. Løsningen med heller å arrangere i Oslo, forliste fordi IOC ikke behersker rojal etikette og fordi store deler av befolkningen vil bo i et land uten hovedstad.

Norge kunne søkt om et nøkternt OL, med motkrav til IOC, slik at sistnevnte kunne velge mellom egen motorvei i Beijing, eller 31-bussen i Oslo. Isteden sier vi nei til et OL for å «sende et signal» til noen dusin gamle menn, som om et OL handler om dem.

De som helst ser at hverken Norge eller andre land arrangerer olympiader må gjerne gni seg i hendene, men resten av nei-entusiastene
kan gå rett i skammekroken.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.