- Før kunne vi spille en house-låt og folk brøt ut i swing. De finnes ikke lenger

Nordmenn er mer utdanna i hvordan man skal oppføre seg til elektronisk musikk i dag, mener Svein Berge.

SOPPENE TIL SPEKTRUM: Norges forhold til elektronisk musikk har forandret seg i løpet av de tre tiårene Svein Berge og Torbjørn Brundtland fra Röyksopp har kjent sjangeren. Den 12. desember spiller de for første gang i Oslo Spektrum. Dagen før spiller de i Stavanger. Foto: SCANPIX/AFTONBLADET
SOPPENE TIL SPEKTRUM: Norges forhold til elektronisk musikk har forandret seg i løpet av de tre tiårene Svein Berge og Torbjørn Brundtland fra Röyksopp har kjent sjangeren. Den 12. desember spiller de for første gang i Oslo Spektrum. Dagen før spiller de i Stavanger. Foto: SCANPIX/AFTONBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Tromsø-guttene Torbjørn Brundtland og Svein Berge hadde så vidt begynt tenårene da de skaffet seg sine første synther og samplere. Siden da har de opparbeidet seg over et kvart århundre med elektronisk kompetanse, blant annet som duoen Röyksopp. 

Denne skal de bruke når de i desember skal stå på scenen i Oslo Spektrum og DNB Arena i Stavanger.

- Når jeg sier kompetanse høres det ut som at jeg prøver å selge deg en bil eller noe, sier Berge til Dagbladet.

- Det høres kanskje arrogant ut å si, men vi har en innsikt i klubbmusikk som er unik i norsk sammenheng, fortsetter han.

Beste norske plassering Det er ikke en enorm overdrivelse. Det er få og nærmest ingen klubbmusikere i Norge som kan skryte på seg like mye utenlandserfaring eller en standhaftig relevans som karene i Röyksopp. I fjor nådde de den beste norske Billboard-plasseringen noensinne.

Berge og Brundtland ga først ut musikk under navnet Aedena Cycle i 1994, et ambient-prosjekt som delte plateselskap med Aphex Twin. Deretter dannet de Alanïa sammen med blant andre Rune Lindbæk - et samarbeid som resulterte i den mye omtalte plagiatstriden 15 år etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer