<strong>TEATER NESTE:</strong> Etter verdenspremieren på «Johnny English Reborn» tar Rowan Atkinson nå filmpause for å spille teater i London. Foto: Ian West/PA Photos/Scanpix
TEATER NESTE: Etter verdenspremieren på «Johnny English Reborn» tar Rowan Atkinson nå filmpause for å spille teater i London. Foto: Ian West/PA Photos/Scanpix Vis mer

- For lik Mr. Bean

Rowan Atkinson hadde et anstrengt forhold til den komiske hemmelige agenten Johnny English.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Komikeren Rowan Atkinson er en venn av prins Charles og hevder at han ikke har fått kjeft av tronarvingen.

- Jeg snakker ikke med prinsen av Wales om sånt. Men jeg har herjet med kongehuset i tretti år uten å ha fått problemer. Alle institusjoner der det forventes at du skal oppføre deg på en viss måte er kjærkomne for komiske karakterer som bryter med konvensjonene, sier Atkinson til Dagbladet under en presentasjon av hans nye film «Johnny English Reborn», som hadde premiere på 145 norske kinoer i helga.

Uverdig reality Sorte Orm og Mr. Bean har gjort Rowan Atkinson kjent over hele verden, men han får fortsatt gå i fred på gata.

- Jeg har vært heldig og har hatt suksess, og hvis jeg blir gjenkjent, så er det på en positiv måte, og slett ikke plagsomt.

- Men jeg har tenkt en del på hvordan særlig en del unge realitykjendiser blir behandlet på en uverdig måte, fordi det er slik de er blitt framstilt på TV. Big Brother-syndromet er å skape helter og skurker, som skal elskes og hates. Jeg synes synd på mange av dem og liker ikke reaksjonene de opplever.

Ikke morsom - Føler du press for å være morsom også når du ikke er på jobb?

- Egentlig ikke. Fordi jeg har holdt på med dette så lenge at jeg tror jeg folk har vennet seg til tanken på at jeg ikke er en morsom mann. At jeg bare er morsom når jeg er en annen. Nei, det bekymrer meg aldri. Og jeg tror folk aksepterer det.

Atkinson legger haka i høyrehanda og smiler skjevt.

- Jeg kan vel kanskje være litt morsom av og til når jeg er sammen med gode venner og stemningen er avslappet, og det ikke forventes noe av meg. Barn har problemer med å skille fiction og nonfiction og spør av og til: Hvorfor er du morsom på TV, og ikke her?

Men er man eldre enn 15 år bør man imidlertid forstå hva skuespill er. Og hva som er komedie.

Oppfølgeren til antihelten Johnny English ble påbegynt allerede i 2004, året etter at den første Bond-komedien gikk for fulle kinosaler verden over. I Norge ble den sett av 170000.

- Vi jobbet med manuset i et års tid, men la det bort og satset i stedet på «Mr. Bean's holiday». Og fordi jeg bare er i stand til å jobbe på et prosjekt om gangen, så stopper prosjektet til jeg vender tilbake til det. Etterpå spilte jeg Fagin i musikalen Oliver Twist. Så du kan si det er en blanding av distraksjon og latskap som førte til at det gikk så mange år mellom de to filmene om Johnny English.

For lik Mr. Bean Rowan Atkinson forteller at mye av motivasjonen for å lage «Johnny English Reborn» var at han hadde mer å gå på.

<strong>KLASSIKER:</strong> Rowan Atkinson er mest kjent for sin portrettering av den komiske Mr Bean. Her poserer Bean på Bondi Beach i Sydney i mars 2007. Foto: Will Burgess/Reuters/Scanpix
KLASSIKER: Rowan Atkinson er mest kjent for sin portrettering av den komiske Mr Bean. Her poserer Bean på Bondi Beach i Sydney i mars 2007. Foto: Will Burgess/Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg synes karakteren var underutviklet og ble for todimensjonal i den første filmen. Johnny English var for lik Mr. Bean, rett og slett.

- Jeg foretrekker den nye Johnny English, han er mer sofistikert, i hvert fall litt. Og forhåpentligvis mer tredimensjonal. Jeg tror du vil bli litt mer interessert i ham og verdenen rundt ham.

Måtte trene hardt Gillian Anderson (X-Files) og Dominic West (The Wire) fikk de viktigste birollene.

- I stedet for å lete blant komikere, hentet vi inn skuespillere som kunne ha spilt i en James Bond-film. Fordi vi mente det ville skape bedre kontrast for tåpelighetene til Johnny English.

- Det verste var at jeg for første gang i livet måtte gjennom hard fysisk trening for å makte kampscenene i filmen. Ganske kjedelig, for å være ærlig.

Bedre enn Bond - Har du alltid drømt å spille hemmelig agent?

- Ja, jeg har faktisk det. Og fordi jeg av åpenbare grunner ikke ville ha sjanse til å bli plukket ut til å spille James Bond, måtte jeg finne en annen vei inn i spionbransjen. Jeg tror det faktisk er morsommere å spille Johnny English enn James Bond. Fordi du får alt det avanserte tekniske utstyret i bilene og de vakre kvinnene uten å måtte være god i noe som helst. Det passer meg.

<strong>ATKINSON-VENN:</strong> Rowant Atkinson tøyser med det britiske kongehuset, men prins Charles er likevel en personlig venn av skuespilleren. Foto: LEON NEAL/AFP/Scanpix
ATKINSON-VENN: Rowant Atkinson tøyser med det britiske kongehuset, men prins Charles er likevel en personlig venn av skuespilleren. Foto: LEON NEAL/AFP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer