For lite Sissel - for mye stæsj

GJØVIK (Dagbladet): Jula blir ikke helt den samme uten Sissel Kyrkjebø. Men vi får, bokstavelig talt, for Guds skyld håpe at Sissel Kyrkjebø snart klarer seg uten jula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Enten det, eller at hun til neste år våger å synge jula inn på egen hånd. Alene på scenen, fri for statister og gjøgleri, er Sissel Kyrkjebø nærmest guddommelig. Men den årlige Julekonserten er tværet ut i et godt over to timer langt show som bærer et småpinlig preg av å skulle selges inn til et bredest mulig skandinavisk publikum. Forestillingen rommer alt fra Elvis-parodier til barnekor, og de vakre, sakrale stemningene (som vitterlig må til for å få et sus av tiltrengt høytid) var mer som små fargeklatter i et amerikanisert gigashow.

Svensk overdose

For det er et voldsomt maskineri som er stablet på beina for å sette drøyt 90000 skandinaver i riktig stemning fram mot jul. I løpet av to hele timer har vi vært innom norsk jul, svensk jul, dansk jul og ikke minst amerikansk jul. Det er en proff jul og en storslått jul, men noen glad jul kan det ikke sies å være. Til det er hele konseptet for maskinelt, for spekulativt sammensatt og hakket for glorete.

Broderfolket var representert på scenen av den Dizzy Tunes-aktige trioen Triple&Touch. Deres humoristiske tolkninger av julesangene satte sving på latterbåndene flere ganger. Men svenskene bidro også til å drukne den egentlige julestjernen i en type overflatisk underholdning som står i grell kontrast til den enkle kraftfullheten Sissel er så alene om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer