«House of the Dragon» på HBO Max

- For mange sexscener

Seerne kan i forløperen til «Game of Thrones»-serien «House of the Dragon» forvente seg store mengder sexscener.

SERIE: Den nye traileren til den kommende serien «House of the Dragon» skaper stor entusiasme blant fansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Game of Thrones» tok verden med storm fra 2011 til 2019. Historien om den enormt populære serien slutter imidlertid ikke der. 22. august har forløperen «House of the Dragon» premiere på HBO MAX. I serien er handlingen lagt til Targaryen-dynastiet og utspiller seg 200 år før handlingene i «Game of Thrones».

Noe av det som vakte stor oppmerksomhet i «Game of Thrones» var mengdene med sexscener i serien. Skal vi tro Matt Smith, som spiller dragerytter-prins Daemon Targaryen i «House of the Dragon», vil også forløperen inneholde en rekke sexscener.

- Du spør deg selv: «trenger vi en sexscene til?», og de svarer: «Ja, det gjør vi», forteller Smith i et intervju med Rolling Stone.

Smith sier videre:

- Jeg tror du må spørre deg selv: hva gjør du? Representerer du bøkene, eller utvanner du bøkene for å representere tida vi lever i. Jeg tror faktisk det er din jobb å representere bøkene sannferdig og ærlig, slik de ble skrevet, sier Smith.

Han får også spørsmål om hans karakter Daemon har mange sexscener i serien.

- Ja. Litt for mange, spør du meg, sier han lattermildt.

AVSLØRER SEXSCENER: Den nye serien House of the Dragon på HBO vil, ifølge Matt Smith inneholde mange sexscener. Foto: Ollie Upton / HBO
AVSLØRER SEXSCENER: Den nye serien House of the Dragon på HBO vil, ifølge Matt Smith inneholde mange sexscener. Foto: Ollie Upton / HBO Vis mer

Kontroversielt

Da «Game of Thrones» ble lansert i 2011 skapte flere av sexscenene sterke reaksjoner, som blant andre Sky News har omtalt. I flere scener ble det nemlig vist seksuelle overgrep. Et av disse kom allerede i første episode da seerne fikk se karakteren Daenerys, spilt av Emilia Clark, bli voldtatt av mannen Khal Drogo, spilt av Jason Momoa.

Et annet tilfelle skjedde i sesong fem da karakteren Sansa Stark (Sophie Turner) ble voldtatt av Ramsay Bolton (Iwan Rheon).

Ifølge manusforfatter og produsent for den nye serien, Sara Hess, vil liknende scener imidlertid ikke bli vist i «House of the Dragon».

- Jeg vil gjerne presisere at vi ikke skildrer seksuell vold i serien, sier Hess til Vanity Fair.

Det som imidlertid blir vist er tida etter et overgrep, og skadene på offeret og hvordan gjerningsmannens mor blir påvirket.

- Det som serien gjør, og det jeg er mest stolt av, er at vi velger å fokusere på volden mot kvinner som er en del av et patriarkisk system, sier Hess.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

- Flere drager enn noensinne

Det er liten tvil om at «House of the Dragon» har store sko å fylle når den får premiere. «Game of Thrones», basert på bøkene til George R.R. Martin, har blitt kalt verdens mest populære serie. Da siste episode ble sendt i 2019 tiltrakk den seg hele 19,3 millioner seere, ifølge Variety.

Budsjettet for serien var heller ikke lite. Ifølge Variety kostet «Game of Thrones» omtrent 100 millioner dollar for hver sesong.

HBO sparer heller ikke mye på pengesekken til «House of the Dragon». Variety skriver at de ti episodene til sammen skal ha et budsjett på underkant av 200 millioner dollar, altså litt under 20 millioner dollar per episode.

«House of the Dragon» vil fokusere på det kjente Targaryen-dynastiet. Produsenten bak «House of the Dragon», Ryan Condal, har tidligere uttalt at serien kommer til å starte når Targaryen-dynastiet er som størst.

- Den begynner på dynastiets absolutte høydepunkt, hvor dets makt, rikdom og innflytelse er på sitt høyeste, fortalte Condal under et comic con-arrangement i San Diego i juli.

Han røpet også at det vil være hele 17 forskjellige drager å holde styr på i løpet av serien.

- De har flere drager enn de noensinne vil få igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer