- For meg er dette søppel

Kunstner Oddmund Raudberget om Ari Behn-utstilling.

- INFANTIL FREKKHET: Skrev den anerkjente kunstneren Oddmund Raudberget om Ari Behns kunst i en kronikk i Drammens Tidende i går. Foto: Dagbladet
- INFANTIL FREKKHET: Skrev den anerkjente kunstneren Oddmund Raudberget om Ari Behns kunst i en kronikk i Drammens Tidende i går. Foto: DagbladetVis mer

(Dagbladet): I en kronikkk publisert i Drammens Tidende torsdag gikk kunstner Oddmund Raudberget hardt ut mot blant annet utstillingen «Crossover - fra tekst til bilde».

Utstillingen, som er Drammen Kunstforenings sommerutstilling i Lychepaviljongen til Drammens Museum, består av verk av Ari Behn, Tor-Arne Moen, Svein Nyhus og Linn Cecilie Ulvin.

- Infantil frekkhet I kronikken kritiserer Raudberget Drammens Tidende, museet, kunstforeningen, utstillingen og Ari Behn.

«En slik utstilling fortjener ikke omtale, og det er vel derfor Drammen Kunstforening håper at den skal glemmes fortest mulig. Jeg velger likevel å nevne utstillingen da jeg har erfart at Norges nye kunstnersønn er representert. Det finnes bare ett ord som dekker Ari Behns bevisstløse «krumspring»: Infantil frekkhet!», skriver han blant annet.

Til DT.no fortsetter han kritikken mot utstillingen.

- For meg er dette søppel. Det er barnslig, sier han, og fortsetter:

- Noen vil si at dette er nyskapende. For meg er det bare rot.

- Vi har lyktes Styreleder i Drammen Kunstforening, Harald Gautneb, er ikke enig i kritikken.

- Vi synes denne utstillingen er veldig bra. Jeg hater likegyldighet. Kunsten har gjort noe med ham, og da har vi lyktes, sier han til avisa.

Oddmund Raudberget er utdannet blant annet på Statens Kunstakademi og ved Kunstakademiet i København og er kjøpt inn av Nasjonalmuseet.

Ari Behn har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.