IKKE UVANLIG: President i den norske MGP-klubben Morten Thomassen mener nakne damer som byr seg fram i musikkvideoer ikke er uvanlig. Han synes videoen til «En godt stekt pizza» er helt grei. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE UVANLIG: President i den norske MGP-klubben Morten Thomassen mener nakne damer som byr seg fram i musikkvideoer ikke er uvanlig. Han synes videoen til «En godt stekt pizza» er helt grei. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- For meg er dette uskyldig guttemoro

Morten Thomassen mener Staysman & Lazz må få gjøre som de vil.

(Dagbladet): Både låta og musikkvideoen til Staysman & Lazz skaper engasjement.

For bare noen dager siden var «En godt stekt pizza» den mest populære MGP-låta på Spotify. Musikkvideoen er i skrivende stund sett av nærmere 280 000 på YouTube.

Morten Thomassen, president i den norske Melodi Grand Prix-klubben synes ikke akkurat musikkvideoen er barnefamilievennlig, men synes det er gøy at duoen skaper liv og røre.

- NRK valgte en låt fra rølpesegmentet, og da får de det de får. Jeg synes videoen er helt grei. Artistene har nok lyst til å fremstå som vill og gærn, og det er videoen, sier Thomassen til Dagbladet.

- Må få gjøre som de vil Handlingen i videoen foregår på en fest med mye alkohol, der festdeltakerne danser og spyr om hverandre. Også NRK-profil Live Nelvik er å se i videoen, i het omfavnelse med Iselin Michelsen, kjent fra «Paradise Hotel».

Daisy Elizabeth Sjursjø, landsstyremedlem i Kvinnefronten, reagerer på musikkvideoen til låta, og mener den ser ut som en pornofilm.

- Melodi Grand Prix skal være folkelig, og det å være rølpete også en del av det, sier Thomassen.

- En del av sirkuset Thomassen tror ikke videoen ødelegger NRKs MGP-image.

- Da skulle det vært ødelagt for lenge siden. Grand Prix-imaget kan aldri ødelegges. I fjor vant en skjeggete «dame», det er en del av sirkuset, sier Thomassen.

- Så det finnes ingen grenser?

- De finnes, men jeg tror ikke akkurat at de kommer til å ha med seg halvnakne damer som spriker på scenen. Videoen er deres egen måte å promotere låta på, så det må de få gjøre som de vil.

- Uskyldig guttemoro MGP-eksperten mener låta er laget for gøy, og at den får frem en god stemning. Han tror det at NRK-profil Live Nelvik medvirker i videoen kan tyde på at hun ikke tar seg selv så høytidelig.

- Det betyr nok at hun har selvironi, og synes det er gøy å gjøre sprø ting. For meg er dette uskyldig guttemoro. Nakne damer som byr seg fram i musikkvideoer er ikke uvanlig, sier Thomassen.

- Burde NRK gjort noe?

- Selv om Staysman & Lazz deltar i MGP, så er låta deres eiendom. NRK kan nok styre mer hvordan de fremstår i Wien om de skulle vinne den nasjonale finalen, men utover det har de ikke eierskap til verken den eller videoen.