- For meg er Norge som et paradis som hjelper folk

Lite gjør Steven Van Zandt så rasende som 22. juli-tragedien. Om Springsteen og minnekonsert: - Hvis det passer.

- OM RÅDHUSPLASSEN 22. JULI:  - Vi får se hva som er passende og om vi finner noe passende, sier Steven Van Zandt. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
- OM RÅDHUSPLASSEN 22. JULI: - Vi får se hva som er passende og om vi finner noe passende, sier Steven Van Zandt. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg kjente meg nesten ikke igjen uten snøen. Det ser rart ut, ler Steven Van Zandt.

61-åringen har akkurat landet på Gardermoen. Det har bare gått et års tid siden han sist var i Norge, da i forbindelse med den seks måneder lange innspillinga av NRK-serien «Lilyhammer».

Denne gang er han i landet i rundt fem dager, og spiller minst tre konserter sammen med Bruce Springsteen og resten av E Street Band - kanskje også på den store minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo søndag kveld 22. juli.

- En av de beste turneene Så langt har de besøkt store deler av Europa. Van Zandt beskriver den pågående «Wrecking Ball»-turneen som «en av de beste noensinne».

Og det var ingen selvfølge. Turneen er nemlig den første etter at bandets saksofonist Clarence Clemons gikk bort i fjor.

- Vi var litt bekymret for hva vi skulle gjøre uten Clarence. Vi måtte sørge for at turneen var en hyllest til ham. Og det har det vist seg å være, sier Van Zandt til Dagbladet.

- Den har vært suksessfull, vi har gjenoppfunnet oss selv, men samtidig holdt liv i hans arbeid og minne. Det har også gitt oss en mulighet til å snakke om saker vi ikke vanligvis snakker om - som tap av en god venn. Det er ikke vanligvis et emne for et rock 'n roll-album eller turné.   - Gjør meg sint I forkant av Springsteen og bandets opphold i Norge, har ryktene om hvorvidt de skal opptre under minnemarkeringa florert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer