BEEF: Rapperen Kaveh (til venstre) er ikke imponert over hiphop-kollega Dreamon. Foto: Anton Soggiu/Laura Ann Morrison
BEEF: Rapperen Kaveh (til venstre) er ikke imponert over hiphop-kollega Dreamon. Foto: Anton Soggiu/Laura Ann MorrisonVis mer

- For meg representerer han det jeg frykter mest med norsk rap og musikk for øvrig

Spellemann-nominerte Kaveh i strupen på hiphop-rival.

(Dagbladet): Den norske musikkbransjen har ikke hatt noen overflod av hiphop-krangler, og i alle fall ikke slik man har lært dem å kjenne fra USA.

Men i denne månedens Spirit gjør rapperen Kaveh (18), som blant annet har rappet på Madcons «Snu deg rundt», sitt for å kaste litt bensin på rap-bålet.

På spørsmål fra magasinet om hva han har ment med tvitringa si den siste tida, der han har ymtet frampå med at den norske rap-sjangeren består av mange «pompøse posører», svarer han slik:

- Haha, tenker du på tilfellet med Dreamon? Ja, jeg kan vel være så ærlig å si at jeg mener fyren er fullstendig på blindspor, både musikalsk og karrieremessig. I tillegg til imagemessig, hvis man tar Instagram-kontoen hans i betraktning, sier Kaveh, som er i stallen til manager og «Idol»-dommer Gunnar Greve, til Spirit.

Dagen før han kan vinne Spellemann-pris for beste musikkvideo med Madcon, fortsetter Kaveh intervjuet med å kalle Dreamon, som har gitt ut låter som «Closer» og «All Night», for «en dårlig blåkopi» og «en klovn».
 
- For meg representerer han det jeg frykter mest med norsk rap og musikk for øvrig; dårlige blåkopier og tidvis imitasjonsaktige tilnærminger av det de har sett og hørt fra artister over dammen. Jeg skulle ønske flere var opptatt av å ivareta det autentiske og genuine ved sjangeren, men til syvende og sist så deler jo både meg og han bare en drøm om å leve av musikken vi lager. Når det er sagt, så synes jeg fortsatt at Dreamon er en klovn, sier rapperen, som i morgen kan vinne Spellemann-pris for beste musikkvideo for låta han gjorde sammen med Madcon.

Dreamon, som egentlig heter Anthony Osumanu Vartdal, vil imidlertid ikke hive seg på krangelen.

- Ingen kommentar, sier han i en uttalelse formidlet til Dagbladet fra manageren Henrik Haagensen.

KONGELIGE FANS: Dreamon har tidligere blitt trukket fram av NRK Lydverket som en av Norges mest lysende hiphoptalenter. Han har tidligere fortalt i Dagbladet om da kronprinsparet kom bort til ham etter en konsert og fortalte at de var fans. Foto: Privat
KONGELIGE FANS: Dreamon har tidligere blitt trukket fram av NRK Lydverket som en av Norges mest lysende hiphoptalenter. Han har tidligere fortalt i Dagbladet om da kronprinsparet kom bort til ham etter en konsert og fortalte at de var fans. Foto: Privat Vis mer