«For mye alkohol og litt for mange kokainstriper kan ha hatt noe med saken å gjøre»

Les om Lamborghini-epsioden og andre eksklusive glimt fra Rod Stewarts selvbiografi.

DEN GANG DA:  Rod Stewart på scenen under konserten i Ekeberghallen i Oslo, 5. november 1976. Foto: ODDVAR WALLE JENSEN / NTB SCANPIX
DEN GANG DA: Rod Stewart på scenen under konserten i Ekeberghallen i Oslo, 5. november 1976. Foto: ODDVAR WALLE JENSEN / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Neste søndag står Rod Stewart på scena under Norwegian Wood-festivalen. Den gamle skotten forteller det meste i sin selvbiografi som vi her eksklusivt bringer et utdrag fra.

Sex, drugs & rock'n'roll? Ja, pluss mye mer.

Musikalske utfordringer

Tidlig på 1980-tallet sto jeg overfor musikalske utfordringer på flere fronter. For musikkritikerne var jeg omtrent like velkommen som hull i en fallskjerm.

«Da Ya Think I'm Sexy?» og alt oppstyret omkring den låten hadde fått musikkskribentene til å tro at jeg ugjenkallelig var blitt ført på villspor av glitrende diskokuler og livet i Hollywood og at jeg ikke lot meg frelse.

Det var jo bare en popplate, men hadde du lest litt i en musikkavis på den tida, ville du ha trodd jeg hadde innviet en kjemisk fabrikk som forurenset drikkevannet i et av verdens minst begunstigede områder.