Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For mye av det gode

Vaklende kjærlighetsdrama-komedie med ekstra sødme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: En kollega av meg sammenliknet en gang romantiske komedier med konfekt. En god sammenlikning, spør du meg. Men mer enn ofte sitter jeg igjen med en litt kvalmende ettersmak. Og i motsetning til hva Forrest Gump måtte mene, man vet nesten alltid hva man får.

Suksessroman

Den irske forfatteren Cecilia Ahern debuterte i 2004 - 23 år gammel - med «P. S. I Love You». I tillegg til å toppe irske bestselgerlister i månedsvis, ble boka solgt til over 40 land. Noe særlig overraskende er det derfor ikke at suksessromanen nå filmatiseres. Bak filmmanuset står Richard LaGravenese, en manusforfatter med suksesser som «Broene over Madison County» og «Fisher King» på samvittigheten. Her holder han også i regitømmene.

Kreft og kjærlighet

Vi møter Holly (Hilary Swank) og Gerry i det de kommer hjem fra fest, kranglende om trivielle bagateller. Det ender - som det gjør i filmer som dette - i het omfavnelse. I neste øyeblikk befinner vi oss i Gerrys begravelse. Noen måneder er gått, Garry har tapt kampen mot kreften og Holly er etterlatt med minnene. Og brevene. Som en siste farvel har Gerry skrevet en håndfull veiledende brev til sin elskede, og postet dem med forskjellig ankomstdato. Slik sett er han med henne også fra den andre siden. Romantisk? Eller en smule morbid, kanskje?

Pøser på

«P. S. I Love You» er en søt film, med overkant mye fyll. Filmen varer i over to timer. Den kunne med fordel ha vært kuttet en halvtime. Problemet er at LaGravenese ikke har klart å bestemme seg for om han lager drama eller komedie. I stedet pøser han på med velkjente chickflick-ingredienser, som ikke alltid passer like godt sammen. Her er vimsete, kåte venninner, eksistensielle spørsmål, «ville og gale» karaokeferder, neglisjerte bartendere med hundeøyne, moraliserende mødre, godhjertet svigerforeldre, irske trubadurkjekkaser, en stor dose slapstick, forfølgelse av drømmer, og en bunke sentimentale, tårevåte brev. Alt rørt sammen i en litt for søt gryte. Voila, sviskekompott.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!