Anmeldelse: Taylor Swift - «Lover»

For mye forglemmelig

En modnere Taylor Swift legger både hjerte og hjerne i hendene på lytteren, men kunne spart seg for enkelte spor.

NY MUSIKK: «Lover» er Taylor Swifts sjuende studioalbum, og byr på hele 18 låter. Det er litt for mange, mener vår anmelder. Foto: Universal Music
NY MUSIKK: «Lover» er Taylor Swifts sjuende studioalbum, og byr på hele 18 låter. Det er litt for mange, mener vår anmelder. Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Lover» markerer et vannskille for Taylor Swift.

For det første er lydbildet mykere og varmere enn på forgjengeren «Reputation», og tematikken lysere.

Hvis «Lover» er musikalsk sukkerspinn, blir enkelte låter fra synth-tunge, hevngjerrige «Reputation» som å knaske piggtråd til sammenlikning.

For det andre har hun gjennomført et partnerbytte. Dette er hennes første fullengder hos Universal-eide Republic Records, etter at hun brøt med Big Machine, som har fulgt henne gjennom hele karrieren.

For det tredje er Swift blitt mer voksen. Snart 30. Hun har tatt et oppgjør med Kanye, blitt venner med Katy og tar stadig nye steg inn i samfunnsdebatten - noe hun har blitt kritisert for ikke å gjøre tidligere.

«If I was a man …»

Apropos samfunnsdebatt. « … if I was a man, then I'd be the man» synger Swift på «The Man», et elegant tankekors om hva vi forventer av kvinner kontra menn.

En spretten bassynth underbygger Swifts såre og sinna tekstlinjer om å ta dritt for ting kolleger med testikler slipper unna med, og gjør «The Man» til en av platas beste låter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer