- For mye sex i nye «Knerten»

- Hadde Anne-Cath. Vestly vært i live i dag, hadde hun aldri i verden godkjent filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): 16. oktober er det premiere på filmversjonen av Anne Cath. Vestlys barnefilmklassiker «Knerten», regissert av Åsleik Engmark.

Men allerede før premieren pågår diskusjonen høylytt om det som oppfattes som seksualisert innhold i barnefilmen.

Frank Ødegaard, leder for Ås filmklubb, viste nylig filmen for 200 barn, og er sterkt kritisk, skriver Østlandets Blad.

- Ville aldri godkjentØdegaard måtte gå ut av salen fire ganger, fordi han var så sjokkert. - Den er krydret med erotiske antydninger gjennom hele filmen. Jeg forstår ikke at det ikke går an å lage en film for barna, uten slike flaue og unødvendige og groteske elementer, sier Ødegaard til Dagbladet.no.

Han tror aldri Anne-Cath. Vestly ville godkjent filmen om hun var i live. Filmklubb-sjefen har studert barnelitteratur, og traff Vestly ved flere anledninger.

- Hele filmen er veldig spekulativ. Den har ingenting med Vestlys univers å gjøre. Jeg beklager overfor folk i Ås at jeg viste denne, sier Ødegaard.

- Strålende filmTil NRK forteller Anne-Cath. Vestlys sønn Jo at han oppfordret filmteamet til å klippe bort enkelte scener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.