STARK-BARNA: Isaac Hempstead-Wright og Maisie Williams (t.h.) er de yngste skuespillerne i fantasyserien Game of Thrones, og var bare 11 og 14 år da serien hadde premiere. Her sammen med Sophie Turner, som spiller søsteren deres, (t.v.) på fest i Los Angeles i januar i år. Foto: NTB SCANPIX / Dimitrios Kambouris/Getty Images for Entertainment Weekly/AFP
STARK-BARNA: Isaac Hempstead-Wright og Maisie Williams (t.h.) er de yngste skuespillerne i fantasyserien Game of Thrones, og var bare 11 og 14 år da serien hadde premiere. Her sammen med Sophie Turner, som spiller søsteren deres, (t.v.) på fest i Los Angeles i januar i år. Foto: NTB SCANPIX / Dimitrios Kambouris/Getty Images for Entertainment Weekly/AFPVis mer

- For mye sex og vold til at jeg kunne se på

Slik er livet for de yngste på Game of Thrones-settet.

(Dagbladet:) Isaac Hempstead-Wright og Maisie Williams var bare 12 og 14 år da de debuterte som skuespillere i den populære TV-serien «Game of Thrones». Tre år senere er de kjent for fans over hele verden, som søsknene Bran og Arya Stark. Men da Dagbladet møtte dem i London, i forbindelse med lanseringen av fjerde sesong, hevdet de at de fortsatt er helt vanlige tenåringer. Halve året, iallfall.

- Jeg bor i en avsidesliggende del av Kent. Der bor det stort sett gamle folk som ikke kjenner til serien. Men det er veldig kult å komme til London og Los Angeles, hvor det henger «Game of Thrones»-plakater overalt. Det er surrealistisk, sier Hempstead-Wright (15), som spiller Bran.

Mye sex og vold
«Game of Thrones» er ikke en serie du ser på dersom du er redd for blod og gørr. Heller ikke de yngste skuespillerne har blitt spart for dramatiske scener. Rollefigurene deres er arvinger til kongssetet i nord, dermed er det nok av folk som vil ta livet av dem. Maisie Williams' Arya har allerede fått svinge sverdet en rekke ganger, mens Bran er lam fra livet og ned, etter å ha blitt kastet ut av et vindu i aller første episode.

- Jeg så ikke mye på serien selv i starten, det ble for mye sex og vold. Men nå følger jeg med på TV hver uke, og det er veldig spennende, sier Hempstead-Wright.

Han prater og ler mye, og minner lite om sin mer tenksomme rollefigur.

TØFF: Arya Stark, spilt av Maisie Williams (16), har vært med på mange av de mest blodige scenene i «Game of Thrones». Her sammen med Rory McCann, som spiller Sandor «Hunden» Clegane. Foto: HBO
TØFF: Arya Stark, spilt av Maisie Williams (16), har vært med på mange av de mest blodige scenene i «Game of Thrones». Her sammen med Rory McCann, som spiller Sandor «Hunden» Clegane. Foto: HBO Vis mer

- Bran befinner seg heldigvis langt unna min sfære. Han har mistet både familien sin og beina sine, sier han.

- Men vi er på samme alder. Også liker jeg å tro at vi begge er hyggelige folk innerst inne, legger han til.

Ikke lenger liten og søt
Det mest overraskende ved ham, er kanskje hvor høy han er. «Game of Thrones»-produsentene har omtalt ham som en av årsakene til at de ikke kan bruke for mange år på serien. Han er ikke lenger den lille, søte pjokken vi ble kjent med i de første episodene.

- Er du redd for å bli for gammel for rollen?

- Nei, jeg har vokst mye fra den originale Bran, men han har vokst også. Den største utfordringen er vel når jeg skal sitte på ryggen til Hodor, og beina subber i bakken, sier han og viser til at Bran blir båret rundt av den digre tjeneren Hodor, siden han ikke kan gå selv.

I en boble
Britiske Maisie Williams (16) spiller storesøsteren hans, Arya. Med langt, krøllete juksehår og høye hæler ligner heller ikke hun særlig mye på den tøffe, korthårede jenta hun spiller i serien. Men hun snakker like fort.

- Når jeg drar hjem og er sammen med venner, er jeg en vanlig 16-åring. Jeg prøver å komme inn i en normal rutine, er sammen med venner, går på skolen, eller bare henger rundt og gjør ingenting - istedet for å gjøre intervjuer og andre slike sprø ting, sier hun, før hun skynder seg å tilføye:

- Det er moro, altså! Men det er vanskelig, for du kommer deg aldri ut av den bobla.

Lever i to verdener
Hver sesong spilles inn over et halvår. Da er de på settet i korte perioder, før de drar hjem og venter på å bli kalt tilbake for nye opptak. Williams studerer ved Bath Dance College når hun ikke er på innspilling.

- Når jeg er hjemme mellom opptakene, føles det som om jeg er i en rar limbo. Det vanskeligste er å være i to forskjellige verdener. Men når jeg er ferdig, er det lett å komme tilbake til rutinene igjen. Jeg er så heldig som kan få betalt for å gjøre det jeg elsker. Jeg ville ikke endret på det for alt i verden, forsikrer hun.

- «Game of Thrones» er noe jeg gjør den ene halvdelen av året. Det er ikke noe som dominerer livet mitt, sier Isaac Hempstead-Wright.

Han går fortsatt på ungdomsskolen, og har en egen lærer på settet.

- Ofte ligger jeg faktisk foran de andre i klassen når jeg kommer hjem fra innspilling.