Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

For mye tran, Dagbladet?

- Uriktig framstilling av salg av marinefartøy.

KRITISK: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Meninger

Dagbladet har hatt en rekke oppslag om Forsvarets salg av marinefartøy. Jeg har ingen problemer med kritisk journalistikk, men Dagbladet har i denne saken falt for fristelsen til å komme med påstander og konklusjoner det ikke er dekning for.

Ett eksempel på dette er Dagbladets oppslag 5. november med påstand om at «I sitt brev (til Stortinget) innrømmer Søreide at Forsvaret har underslått opplysninger for eksportkontrollen i Utenriksdepartementet.» Dette er på ingen måte riktig. I mitt brev til Stortinget sier jeg at Forsvaret erkjenner mangelfulle rutiner på informasjonsinnhenting. Det er to vidt forskjellige ting, og det vet Dagbladet.

Denne type tabloidisering av sannheten har dessverre gjennomsyret Dagbladets dekning av denne saken. Det burde være helt unødvendig. Som jeg selv sier i Forsvarsdepartementets redegjørelse for Stortinget, så er det et behov for å forbedre rutinene og dokumentasjon rundt avhending militært materiell.

Salgene av de omtalte fartøyene ble gjennomført under den rød-grønne regjeringen i perioden fra 2008 til september 2013. Likevel er det regjeringens og mitt ansvar å sørge for at framtidige salg gjennomføres på en bedre måte. Arbeidet med dette er godt i gang.

Jeg vil oppfordre dem som er interessert i saken til å lese redegjørelsene fra Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet. Det gir et adskillig mer nyansert bilde enn oppslagene i Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling