For mye tran, Dagbladet?

- Uriktig framstilling av salg av marinefartøy.

KRITISK: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har hatt en rekke oppslag om Forsvarets salg av marinefartøy. Jeg har ingen problemer med kritisk journalistikk, men Dagbladet har i denne saken falt for fristelsen til å komme med påstander og konklusjoner det ikke er dekning for.

Ett eksempel på dette er Dagbladets oppslag 5. november med påstand om at «I sitt brev (til Stortinget) innrømmer Søreide at Forsvaret har underslått opplysninger for eksportkontrollen i Utenriksdepartementet.» Dette er på ingen måte riktig. I mitt brev til Stortinget sier jeg at Forsvaret erkjenner mangelfulle rutiner på informasjonsinnhenting. Det er to vidt forskjellige ting, og det vet Dagbladet.

Denne type tabloidisering av sannheten har dessverre gjennomsyret Dagbladets dekning av denne saken. Det burde være helt unødvendig. Som jeg selv sier i Forsvarsdepartementets redegjørelse for Stortinget, så er det et behov for å forbedre rutinene og dokumentasjon rundt avhending militært materiell.

Salgene av de omtalte fartøyene ble gjennomført under den rød-grønne regjeringen i perioden fra 2008 til september 2013. Likevel er det regjeringens og mitt ansvar å sørge for at framtidige salg gjennomføres på en bedre måte. Arbeidet med dette er godt i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer