… for nå er pappa Flatland tilbake på tv

Flatland, gjettelek, penger, klemming. Kunne blitt verre.

Terning3 Norsk gameshow Premiere på TVNorge i kveld, kl. 20.30. TV: «Hallvard er en gambler, har timing, er varm og menneskelig med glimt i øyet,» står det i presseskrivet fra TVNorge. Det ville være drøyt å kalle gameshow-verten kald og umenneskelig, men den tv-karismatiske varmen skyldes nok til dels proff lyssetting. Og strengt tatt har han ikke mer glimt i øyet enn en velopplagt kundebehandler hos Nordea.

Jeg tar TVNorge på ordet, fordi «Power of 10» har én hovedrolle – og den bekles av Hallvard Flatland. I birollene finner vi deltakerne og en del penger – for ikke å glemme publikum, som klapper og jubler hver gang Flatland sier «ti millioner kroner».

Tidsriktig

«Power of 10» er ikke det dummeste gjetteprogrammet som noensinne er laget. Det er faktisk ganske så passende for vår samtid: Deltakerne skal gjette så presist som mulig hva meningsmålinger – spesiallaget for showet – viser at det norske folk synes om litt av hvert.

Forhold på si

«Hvor mange prosent av Norges befolkning sier de ville fortalt det til sin far dersom de oppdaget at moren hadde et forhold på si?» lyder et av spørsmålene. Et annet er: «Hvor mange prosent av Norges befolkning sier de har hatt en person med annen hudfarge på besøk hjemme hos seg?» Og det inkluderer ikke samer, tilføyer Flatland.

Hver deltaker får omtrent 15 minutter berømmelse og forhåpentligvis en del penger. Spenningen øker med det rullende barometeret, som likner litt på en rulett og som i en utvidet tolkning kan symbolisere meningsmålingenes flyktighet.

Hallvard Flatland er utdannet lærer, men oppdaget gjennom 90-årenes «bartekanaler» at det norske folk likte bedre å få utdelt penger enn karakterer.

Så får vi se om han har gamblet riktig.