DEBATT

For noen er det å vandre stolt gjennom Oslos gater en umulighet

Det bør være for disse at alle vi andre går.

EUROPRIDE: Akkurat nå går den store paraden gjennom Oslos gater. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
EUROPRIDE: Akkurat nå går den store paraden gjennom Oslos gater. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Europride er i Oslo, og denne uka har mangfoldet virkelig preget hovedstaden. Det har vært mottagelser, kunstutstillinger, konserter, fester, og det har vært debatt.

Det har vært debatt med høy temperatur. Flere av debattene har handlet om hvordan vi som bevegelse har klart å være en inkluderende bevegelse for alle, og hvordan vi håndterer problemstillinger knyttet til det å ivareta særlig utsatte grupper og å se minoritetsstatuser og diskrimineringsgrunnlag i sammenheng.

LLH og jeg personlig har fått kritikk for å være historieløse, for å ikke ta et antirasistisk ansvar og i gårsdagens avis skrev styremedlem i Skeiv Verden, Kaltham A. Lie, at jeg ikke er en god leder for homofile muslimer. Det er en kritikk jeg tar på alvor. Når flere opplever at vi ikke er til for alle, har vi en jobb å gjøre.

LLH skal være en organisasjon som favner hele det skeive miljøet. Vi har tillitsvalgte og medlemmer som lever vidt forskjellige liv. Hivpositive, muslimer, kristne, sosialister, frp?ere, queeraktivister, og småbarnsmødre. Noen nevnt, resten ikke glemt.

Allikevel preges våre aktiviter, møter og styrer av mennesker som er ganske like meg. Etnisk norske kvinner og menn som står trygt plantet i vår egen identitet. Det er fort gjort i våre egne privilegerte liv å ikke alltid ha en like høy bevissthet omkring den strukturelle diskrimineringen mange i vår bevegelse føler på kroppen hver eneste dag.

At folk antar at man selger sex bare fordi man har et asiatisk utseende, at afrikanere automatisk er bedre utstyrt der nede enn andre, at de man er mest redd for kan være mennesker i ens egen familie, at man føler seg fremmed uansett hvilket miljø man er i.

Debattene som har vært denne uka har bidratt til at min bevissthet har økt omkring dette temaet. LLH tar initiativ til et møte med relevante aktører over sommeren for å i fellesskap diskutere strategier for fremtiden. Jeg gleder meg til det, og jeg vet at ledelsen i Skeiv Verden, som vi har et godt samarbeid med, gleder seg til å starte denne jobben sammen med oss og flere andre.

I dag går paraden gjennom byen. Vi er mange som gleder oss hele året til denne dagen. Men for noen er det å vandre stolt gjennom Oslos gater en umulighet. Det bør være for disse at alle vi andre går.

Leder for LLH, Bård Nylund, mener vi bør gå i paraden for alle de som ikek kan vandre stolt gjennom Oslos gater.
Leder for LLH, Bård Nylund, mener vi bør gå i paraden for alle de som ikek kan vandre stolt gjennom Oslos gater. Vis mer

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer