KOMMENTARER

For noen er musikkfestivaler aller best uten konserter

Torgrim Øyre om Hove, Roskilde og «russetreff med bakgrunnsmusikk». bakgrunnsmusikk?

UNGDOMSPARTY: Mye folk og god stemning på Macklemore & Ryan Lewis på Amfiscenen på Hovefestivalen sist uke. Ellers var det tidvis folketomt på konsertene. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
UNGDOMSPARTY: Mye folk og god stemning på Macklemore & Ryan Lewis på Amfiscenen på Hovefestivalen sist uke. Ellers var det tidvis folketomt på konsertene. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Sist fredag sto jeg i teltet under Hovefestivalens siste dag for å anmelde den norske artisten Carmen Villain. Annonsert konsertstart var klokka 18.00.

To minutter før er den romslige plassen foran scenen fortsatt tom. Det er for så vidt ikke unormalt — folk kommer som regel slengende når tida er inne. Men det skjer ikke denne gangen.

Klokka bikker 18 og det er fortsatt bare en kompis, noen fotografer og meg selv til stede. Jeg begynner å tenke på kriseløsninger, er dette anmeldbart? Konserten blir forsinket. Til slutt detter det inn rundt 40 personer. Flere blir det ikke for en artist som nylig ga ut et debutalbum som har fått knallomtale i norsk presse og fått gode skussmål i toneangivende medier som Pitchfork.

Carmen Hillestad taklet vanskelige arbeidsforhold på en prisverdig måte og det ble en fin konsert. Men det tvinger fram spørsmålet: Blir Carmen Villain for alternativ for det unge publikummet på Hove?

Dessverre er det nok ikke så enkelt. Tendensen har vært påtrengende på Hove de siste åra, og er nå mer en regel enn et unntak. Man må lenger og lenger ut på kvelden før festivalgjengerne kommer sjanglende ut av skogholtet. Slik var det også på Quart-festivalen i gamle dager, men på Hove ser det ut til at selv de største plakatnavnene ikke engasjerer nevneverdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer