For oss har det alltid vært sånn

Eidsvik mener «Født i feil kropp» er en støtende betegnelse. For meg er det virkeligheten.

FÅR STØTTE: Petter Vennerøds «Født i feil kropp» får støtte etter kritikk om gjennomgående  å bruke uttrykket «Å skifte kjønn».
FÅR STØTTE: Petter Vennerøds «Født i feil kropp» får støtte etter kritikk om gjennomgående å bruke uttrykket «Å skifte kjønn». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet hadde nylig en sak om Maddam-artikkelen «Skadelige narrativ og feigt fokus», skrevet av rådgiver Kai Eidsvik i Skeiv ungdom om serien «Født i feil kropp».

Jeg kjenner jeg blir litt oppgitt over at «definisjoner» skal skape en negativ vinkling på en fantastisk flott og viktig serie som virkelig setter fokus på noe det er viktig å skape forståelse rundt. Og som er et modig og stort skritt mot å skape forståelse.

De i serien er i en gruppe som kanskje ikke står øverst på barrikadene og gjør så mye ut av det, men prøver å få leve sitt liv som de vanlige menn og kvinner de er. De har bare en litt annen historie enn de fleste andre.

Det serien handler om er å være født i feil kropp og ikke å skulle kunne «definere» seg frem til noe som helst. Her snakker vi om at det er helt feil i fra vi er små. Ikke litt, men helt motsatt av hva «normen» er.

Dette «begrepskaoset» som dessverre har ført til at alle slags identitetsforstyrrelser er havnet i en stor sekk og ristet godt sammen til å omhandle det samme, er tragedie. Begrepet «født i feil kropp» er jo egentlig ganske avklarende. Men transbegrepet, som dette er blitt lagt inn under, kjenner jeg meg ikke igjen i. Dette har ikke noe med min legning å gjøre, det handler ikke om å «bytte» noe som helst kjønn, det er heller ikke noe jeg kan definere meg frem til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer