For overdådig på svensk slott

Måtelig spennende om drapet på en advokat.

SVENSK KRIM: Mons Kallentoft har en hang til svulstige formuleringer og en overinnpakket krimintrige som egentlig er ganske banal, mener anmelderen.
Foto: Mia Carlsson
SVENSK KRIM: Mons Kallentoft har en hang til svulstige formuleringer og en overinnpakket krimintrige som egentlig er ganske banal, mener anmelderen. Foto: Mia Carlsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Kallentoft ANMELDELSE: Den svenske krimforfatteren Mons Kallentofts gjennomgangsfigur, drapsetterforsker Malin Fors, er en ganske uvanlig kvinnelig krimhelt.

Ikke bare har hun et stort alkoholproblem (noe som vanligvis er forbeholdt menn), hun er også synsk og bruker den evnen aktivt i jobben.

Overinnpakket Hvorvidt dette bygger opp under eller svekker troverdigheten til Mons Kallentofts bøker, er kanskje en smakssak. Det som ikke er en smakssak er forfatterens hang til svulstige formuleringer og en overinnpakket krimintrige som egentlig er ganske banal. Spredt ut over 500 sider får den en slags pondus som ikke står helt i stil med plottet.

Mons Kallentoft bruker samme mal som sin kollega Johan Theorin. Årstidene danner bakteppe for historiene, selv om han har plassert bøkene i sekvensen vinter, sommer, høst og vår. Linköping med omegn er alltid åstedet, og denne gangen kretser handlingen rundt et gammelt slott, som nylig ble solgt fra familien som hadde eid det i generasjoner til en oppkomling av en forretningsadvokat.

Men ikke lenge etter overtakelsen blir advokaten funnet død i vollgraven. Tequila Malin Fors, som nettopp har flyttet fra mann og datter i affekt etter en fyllekule, blir igjen sentral i etterforskningen, selv om hun til tider er mer opptatt av å drikke tequila enn å konsentrere seg om jobben. Hennes mentale og fysiske forfall er en sentral del av bokas handling, og er til tider en mer interessant studie enn selve kriminalintrigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer