- Før så lo gutta av oss

... men nå er Team Fainted det første norske jentelaget som deltar i spillturneringen CPL.

(Dagbladet.no): Cyberathlete Professional League (CPL) er en av de mest anerkjente spillturneringene i verden, der esport-lag samles for å spille mot hverandre i en rekke online dataspill.

CPL arrangeres flere ganger per år i forskjellige byer, med en internasjonal finale mot slutten av året. Allerede den 2. september er det duket for neste samling, i Sheffield i England.

Der skal det konkurreres i flere spill, blant annet «Painkiller», «Counter-Strike» og «Team Fortress».

- Trodde det var små sjanser 

For første gang reiser nå et helnorsk jentelag avgårde for å delta i «Counter-Strike»-turneringen i CPL. Jentene i Team Fainted er dermed i godt følge med de to norske herrelagene Team Catch-Gamer og Team9.

- Jeg leste på en community-side at CPL skulle ha en jenteturnering. Vi trodde det skulle være små sjanser for å få være, ettersom de andre jentelagene er velkjente og rutinerte - men vi sendte likevel avgårde en søknad om å få bli med, forteller Elin Dolmen, som under kallenavnet «imp_» fungerer som lagleder for Team Fainted.


Overraskelsen var derfor stor da det ikke lenge etterpå dukket opp en invitasjon til å delta.

- Jeg satt på jobb på smelteverket da jeg fikk mailen om at vi fikk bli med, og etter å ha jublet litt så ringte jeg rundt til de andre jentene og fortalte dem den gode nyheten, forteller Elin til Dagbladet.no

Håper å bli blant de fire beste

- Plasseringen vår avhenger veldig mye av den innledende trekningen, men nå ligger vi i hardtrening. Fram mot CPL skal vi helrenovere alle taktikker og trene dem inn til de sitter. Er vi heldige med trekningen, så håper vi på å komme blant de fire topplassene, sier Elin, og legger til:


- Det er mye som står på spill. De vi absolutt ikke vil møte i første runde er lagene Les Seules og Girls Got Game, som mange anser som de beste jentelagene i turneringen.

Elin Dolmen hadde egentlig sluttet å spille «Counter-Strike», men rett før jul i fjor så hoppet hun inn på et lag som trengte hjelp.


- Etter noen utskiftninger endte vi opp med det som nå er Team Fainted. Nå føler vi alle at vi har vi et godt lag på plass, som vi absolutt kan være fornøyde med.

Jentespilling mer akseptert

Det å være jente og spille «Counter-Strike» har ikke alltid vært like lett.

- Før så drev gutta og lo av oss jenter som spilte. Det er jo bare i løpet av de siste to årene at det har blitt mer akseptert at det faktisk finnes jente-gamere. Jeg har fått noen mindre fine kommentarer fra noen, men stort sett så synes folk at det er kult at jeg spiller, forteller Elin.


- Dataspill er jo ikke avhengig av hverken kjønn, alder eller fysisk kroppsbygning. «Counter-Strike» handler om aim, reaksjon og timing. Jente eller gutt, man kan bli like bra på det med nok trening.

Flere norske jenter

Det er ikke bare i Team Fainted at vi finner norske jenter på CPL - de er også representert i to andre multinasjonale lag.

Line Marie «MissHyper» Haug og Anette «Cazzidy» Skarderud spiller på et av favorittlagene, Les Seules - og på Lady Cats finner du Nathalie «Talin» Bjerknes og Elisabeth «MissNukem» Wahl.

Prispotten på jenteturneringen i denne omgang er 8000 dollar - over 50.000 kroner. Ettersom dette er den første store turneringen til jentene i Team Fainted, kombinerer de treningen før CPL med jakt på sponsorer.


- Så om det er noen der ute som vil hjelpe oss på veien så er de hjertelig velkomne, ler Elin.


• Les også et
tidligere intervju med flere av spilljentene!

TEAM FAINTED: Øverst fra venstre: Ina «Twigi» Eriksen, Linda «Twisted» Olsen, Irene «Xenia» Strand, Else Lill «iNso» Haugland, Elin «imp_» Dolmen og Marte Kristine «phage» Bjørgve.