FORTSATT AKTIV:  Pete Townsend har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til døden og alderdom i en ny rockeopera. Foto: AP Photo/Andrew Brownbill
FORTSATT AKTIV: Pete Townsend har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til døden og alderdom i en ny rockeopera. Foto: AP Photo/Andrew BrownbillVis mer

Før sang han at han ville dø før han ble gammel

Nå lager The Who-sjefen rockeopera om alderdommen.

London (NTB-Reuters-DPA): Pete Townshend ble berømt for å synge at han håpet han ville dø før han ble gammel. Nå forbereder sjefen for det britiske bandet The Who en ny rockeopera — om alderdommen.

Operaen skal hete «Floss», et ord som betyr «dun» men også brukes om tanntråd.

Pete Townshend, som har rukket å bli 64 år gammel, skriver på The Whos nettsider at han har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til aldring og død.

— Da jeg var 19 år gammel, skrev jeg «My Generation», den mest eldrefiendtlige sangen i rockens historie, innrømmer Townshend. Sangen inneholder den berømte og beryktede tekstlinjen «Hope I die before I get old».

Nettopp den skjebnen rammet to av hans bandkamerater i The Who. Trommeslageren Keith Moon døde av en overdose sovemedisin i 1978, og bassisten John Entwistle ble funnet død i 2002, av et hjerteinfarkt som trolig ble utløst av kokainbruk.

Pete Townshend har altså opplevd døden i sine nære omgivelser, og han er heller ikke ukjent med å skrive rockemusikk i stort format. Han regnes som hovedmannen bak The Whos rockeoperaer «Tommy» fra 1969 og «Quadrophenia» fra 1973. (©NTB)