Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Før sang han at han ville dø før han ble gammel

Nå lager The Who-sjefen rockeopera om alderdommen.

 FORTSATT AKTIV:  Pete Townsend har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til døden og alderdom i en ny rockeopera. Foto: AP Photo/Andrew Brownbill
FORTSATT AKTIV: Pete Townsend har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til døden og alderdom i en ny rockeopera. Foto: AP Photo/Andrew Brownbill Vis mer

London (NTB-Reuters-DPA): Pete Townshend ble berømt for å synge at han håpet han ville dø før han ble gammel. Nå forbereder sjefen for det britiske bandet The Who en ny rockeopera — om alderdommen.

Operaen skal hete «Floss», et ord som betyr «dun» men også brukes om tanntråd.

Pete Townshend, som har rukket å bli 64 år gammel, skriver på The Whos nettsider at han har lyst til å ta opp spørsmål knyttet til aldring og død.

— Da jeg var 19 år gammel, skrev jeg «My Generation», den mest eldrefiendtlige sangen i rockens historie, innrømmer Townshend. Sangen inneholder den berømte og beryktede tekstlinjen «Hope I die before I get old».

Nettopp den skjebnen rammet to av hans bandkamerater i The Who. Trommeslageren Keith Moon døde av en overdose sovemedisin i 1978, og bassisten John Entwistle ble funnet død i 2002, av et hjerteinfarkt som trolig ble utløst av kokainbruk.

Pete Townshend har altså opplevd døden i sine nære omgivelser, og han er heller ikke ukjent med å skrive rockemusikk i stort format. Han regnes som hovedmannen bak The Whos rockeoperaer «Tommy» fra 1969 og «Quadrophenia» fra 1973. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling