For seriøs for TV2

Seerne rømmer fra Synnøve Svabøs nye show. TV2 mener hun er for seriøs og krever nå at hun klovner mer. - Vi vil ha færre debattinnslag, sier Geir Mikaelsen i TV2

- Illojalt!

Synnøve for seriøs for TV2?

TV2 synes ikke at Synnøve Svabø fungerer i rollen som seriøs intervjuer, og har etter fem sendinger gitt klar beskjed om flere klovnestreker i «TV2000»-showet.

Det begynte bra: 420000 seere fulgte den første sendingen, nå er tallet nede på 270000. Det betyr at Synnøve ikke har vunnet en eneste ekstra seer for TV2 på fredagskveldene.

I går gikk TV2s assisterende informasjonssjef Geir Mikalsen ut i Bergensavisen med åpen kritikk av programmet:

«Publikum er nok ikke blitt helt fortrolig med Synnøves nye rolle. De er vant til å se henne som rampete hurrajente. Spranget er kanskje blitt for stort når Synnøve velger talkshow-formen og prøver seg på seriøse intervjuer og innslag.»

Vil ha sirkus

Sist fredag stemplet programgjest Arne Næss jr. programmet som dårlig og kjedelig, og var irritert etter sendingen, der han debatterte kjærlighet med Aune Sand og Wenche Foss. Også TV-kritikerne har klaget over at Svabø blander rollene som journalist og respektløs stuntreporter i samme program.

Nå skjærer altså TV2 igjennom og forlanger mer sirkus:

- Ja, vi er skuffet over seertallene, bekrefter assisterende informasjonssjef i TV2, Geir Mikalsen, til Dagbladet.

- Mer underholdning

- Nå ønsker vi oss mer underholdning og mindre debatt i «TV2000». Og Synnøve leverer bare det hun har fått beskjed om av oss.

- Betyr det at programmet fra nå av blir mindre seriøst?

- Det betyr at det blir mer underholdning.

- Har det vært konflikt mellom TV2 og produksjonsselskapet i dette spørsmålet?

- Nei, det har vært en helt vanlig evaluering, sier Mikalsen.

Programansvarlig Stein Roger Bull i produksjonsselskapet Nordisk Film har derimot en helt annen versjon av virkeligheten:

- Det har vært en sterk diskusjon innad i programgruppa om hvor seriøst dette programmet skal være, innrømmer Bull overfor Dagbladet.

Synnøve Svabø selv har gjentatte ganger understreket at hun ønsker å fjerne seg fra rollen som en ren TV-klovn.

- Møkka lei

- Jeg er lei av å gjøre stunt. Jeg gikk jo ut av journalistutdanningen i Volda i 1992, så inni meg banker det et journalisthjerte, sa hun selv da hun lanserte «TV2000».

- Jeg har lyst til å utfordre meg selv, føre en lengre diskusjon med et menneske. Dessuten har jeg ikke så jævla ironisk liv for tida. Jeg er møkka lei av at alt bare skal være kødd, sa hun til Dagbladet nylig.

I går kveld var Synnøve Svabø selv ikke tilgjengelig for kommentar.

PRESSES AV TV2: TV2 vil kutte ned på den seriøse delen av tv2000 etter at seerne svikter showet.