For sexy for Kina

- Jeg trodde «Friends» fokuserte på vennskap, sier en talsmann for kinesisk fjernsyn.

I store deler av den gjennomkommersialiserte verden nærmer gjengen i Friends seg slutten på eventyret som begynte i 1994. Siste episode er ikke så veldig langt unna i USA, men i Kina er situasjonen en litt annen.

En ny æra var nesten i emning, men nå ser det likevel dårlig ut for den populære amerikanske vennegjengen.

Det statlige kinesiske tv-selskapet CCTV har nemlig ifølge CNN.com Friends-serien til vurdering for tiden. De ønsker å se om den egner seg for resten av det kinesiske folk.

Det gjør den foreløpig ikke.

- Jeg trodde serien fokuserte på vennskap, men etter å ha gransket serien nøye fant vi ut at hver episode hadde å gjøre med sex, forklarte Qin Mingxin fra underholdningsavdelingen i CCTV til Kommunistpartiets nettside.

- Holdningen til de seks nære vennene i serien kan ikke uten videre aksepteres av kinesiske seere, i det minste ikke foreløpig, fortsatte Qin.

Streng kontroll

Alle fjernsynssendinger er underlagt statlig kontroll i Kina og planen var at CCTV skulle begynne å sende Friends i år. For tiden prøver selskapet å redigere bort sex-snakket, men de innrømmer at jobben er vanskelig.

- Vi kommer til å møte mange problemer gjennom oversettelsen og forkortelsen, sier Qin.

Friends er allerede en meget populær serie i Kina. Piratkopier av serien blir solgt på DVD på gatemarkedet, sammen med kopier av mange kjente Hollywood-filmer.

- De fleste ungdommene på det kinesiske fastlandet har sett serien og føler meget sterkt for den. Hvis vi kutter for mye er jeg redd de ikke vil være enig i valgene våre. Men det er også umulig å ukritisk godta serien, avslutter Qin.

SNART SLUTT: Friends-serien nærmer seg slutten i USA og Europa. I Kina nærmer den seg kanskje begynnelsen.