VANT PRIS: «Før snøen faller», Hisham Zamans spillefilmdebut, vant i natt prisen for beste filmfotografi under Tribeca Film Festival i New York. Foto: Filmweb.
VANT PRIS: «Før snøen faller», Hisham Zamans spillefilmdebut, vant i natt prisen for beste filmfotografi under Tribeca Film Festival i New York. Foto: Filmweb.Vis mer

«Før snøen faller» vant pris i New York

- Leverer et «visuelt slag».

(Dagbladet): Hisham Zamans spillefilmdebut «Før snøen faller» vant i natt prisen for beste filmfotografi under Tribeca Film Festival i New York. Filmen er fotografert av Marius Matzow Gulbrandsen.

I juriens begrunnelse står det at filmen leverer et «visuelt slag».

«Skutt i fire land, fanger den alt fra avsidesliggende landsbyer til flere europeiske byer, fra intime hjemmescener til yrende gateliv, fra harvende grensepasseringer, til kalde og vakre nordiske vinterlandskap. Den inviterer oss med til mange levende verdener, og oppfyller mange av mulighetene filmfotografi har som kunstform.» heter det i begrunnelsen.

Premien er på 5000 dollar, kamerautstyr og et gavekort på etterarbeid.

Tribeca Film Festival er en årlige filmfestival på Manhattan som ble startet av skuespiller Robert De Niro for elleve år siden. Zamans film var en del av Narrative Feature Film-programmet.

Dagbladet snakket tidligere denne uka med Zaman i New York, der han skrøt av De Niros festival.

 - Tribeca Film Festival er en annerledes festival. Filmene her har et personlig drag. Det kommersielle som i stadig større grad preger festivalene i Cannes og Berlin, er det lite av her. Det er fint å merke så stor interesse for film som utfordrer publikum, som det ellers ikke går mye av på kino i USA.

«Før snøen faller» handler om en gutt som planlegger å drepe søsteren som han mener har vanæret familien.

- Det har vært fantastisk respons på filmen. Jeg hadde ikke trodd så mange skulle kjøpe billetter. Den første visningen var elektrisk, sa Zaman.

REGISSØREN: Hisham Zamans «Før snøen faller» er skutt i fire ulike land. Foto: Frank Karlsen
REGISSØREN: Hisham Zamans «Før snøen faller» er skutt i fire ulike land. Foto: Frank Karlsen Vis mer