Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

For sterkt for NRK-ledelsen

BERGEN (Dagbladet): Et kobbel av pressefolk ble forsmådd da de skulle på urpremieren av Brennpunkt-reportasjen «Utroskap» i går formiddag. Den ifølge pressemeldingen «erotiske, tankevekkende og avslørende» dokumentarfilmen var trolig i sterkeste laget for NRK-ledelsen, og visningen ble stoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge programsekretær Kate Kartveit i NRK Hordaland omhandler filmen to menn og en kvinne som står fram og forteller om sine erfaringer med utroskap. For å illustrere deres fortellinger er det lagt inn flere sex-scener.

- Dette handler jo om erotikk, og det var naturlig å legge inn sekvenser med nakenhet i filmen, forteller Kartveit.

Må redigeres

Trolig er ikke NRK-ledelsen helt enig med henne i den påstanden. Bare en halvtime før pressekonferansen skulle startet i NRK Hordalands lokaler fikk Brennpunkt-redaksjonen i Bergen melding om at man måtte arbeide mer med «enkelte bildesekvenser» i filmen.

Kate Kartveit forventet at filmen ville skape debatt, men er overrasket over NRK-ledelsens avgjørelse om å kutte i sekvenser av filmen. Hun har 15 års fartstid i NRK, og har tidligere produsert seks Brennpunkt-dokumentarer. Hun og resten av staben hevder å ha levert et gjennomarbeidet produkt, og hun avviser bastant muligheten for at det er kvaliteten det står på.

For åpen mikrofon

Redaktør i Faktaavdelingen i NRK, Alf R. Jacobsen, hevder det er en rutinesak å redigere om produksjoner både ved distriktskontorene og sentralredaksjonen i Oslo.

- NRK Hordaland har produsert en god og original dokumentarfilm. Men dokumentarsjangeren er vanskelig, og NRK-ledelsen reagerer på enkelte av virkemidlene som er brukt, sier Jacobsen. Han innrømmer likevel at det var noe uheldig at hele Presse-Bergen var til stede for å bivåne den interne konflikten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!