- For tidlig å bedømme PlayStation 3

Må gå litt tid, sier Sony-sjef.

(Dagbladet.no): Flere måneder etter at PlayStation 3 ble lansert, mener flere at det fortsatt er for få spill til maskinen - og at de som er gitt ut ikke fullt ut viser hva maskinen er god for.

Dette til tross: Det er altfor tidlig for å avgi noen dom over spillkonsollen, sier Sonys software-sjef Phil Harrison i et intervju med bladet Game Informer.

- Det er alltid farlig å bedømme et system basert på lanseringsspillene - det er bare å se på lanseringsspillene til PlayStation og PlayStation 2. Hvis du tar de få spillene og analyserte dem, ville du aldri ha forestilt deg at hver av maskinene kunne solgt over 100 millioner eksemplarer, sier Harrison ifølge Gameindustry.biz.

Sony-toppen sa videre at han alltid passer på at forbrukerene skal få kjøpe de beste spillene og få de beste spillopplevelsene for å kunne godtgjøre kjøpet av konsollen - og at han mener at investeringene Sony har gjort i de interne spillstudioene har vært smarte:

- Vi har satt flere ressurser inn i plattform-dedikert utvikling enn alle våre konkurrenter kombinert. Dette betyr også at de beste spillene med den beste teknologien vil komme eksklusivt til Sony-plattformene.

Harrison anslo videre at PS3-onlinetjenesten «Home» vil bli lansert i oktober, og at han er fornøyd med betatestingen så langt. Samtidig innrømmet han at Sony har en jobb å gjøre i forhold til PlayStation Portable.

IKKE MYE TIL Å BEGYNNE MED: De som kjøpte spill ved PS3-lanseringen hadde ikke mange å velge mellom - men det blir feil å bedømme spillkonsollen basert på disse, sier Sony-topp Phil Harrison. Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / EPA
IKKE MYE TIL Å BEGYNNE MED: De som kjøpte spill ved PS3-lanseringen hadde ikke mange å velge mellom - men det blir feil å bedømme spillkonsollen basert på disse, sier Sony-topp Phil Harrison. Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / EPA Vis mer
HAR TROA: Phil Harrison i Sony.