FRA GATA TIL RØD LØPER I HOLLYWOOD: For ett år siden bodde afrikanske Rachel Mwanza (16) på gata i Kongo. I natt kan hun og filmen «War Witches» vinne Oscar for beste fremmedspråklige film. Foto: NTB Scanpix
FRA GATA TIL RØD LØPER I HOLLYWOOD: For ett år siden bodde afrikanske Rachel Mwanza (16) på gata i Kongo. I natt kan hun og filmen «War Witches» vinne Oscar for beste fremmedspråklige film. Foto: NTB ScanpixVis mer

For to år siden bodde Rachel (16) på gata i Kongo

I natt går hun på den røde løperen i Hollywood. - Jeg har aldri sett havet før.

(Dagbladet): En av filmene som kjemper mot norske «Kon-Tiki» i kategorien beste fremmedspråklige film, er den kanadiskproduserte, franskspråklige filmen «War Witch».

I filmen møter vi hovedrolleinnehaver Rachel Mwanza (16), som virkelig har fått livet sitt snudd på hodet etter rollen i den Oscar-nominerte filmen. 

Bodde på gata Ifølge People bodde nemlig Mwanza på gata i turbulente Kongo for bare ett år siden. Rollen i den Oscar-nominerte filmen fikk hun etter at produsentene bak «War Witch» så henne i dokumentaren «Kinshasa Kids», som omhandler Kongos mange gatebarn.

I dag har hun både tak over hodet og en pris for beste skuespillerinne fra filmfestivalen i Berlin. I natt skal hun gå på rød løper sammen med de store stjernene. 

- Jeg er så glad for å være i Los Angeles. Jeg har aldri sett havet før. Jeg er sliten etter den lange reisen, men jeg gleder meg veldig til alt det andre, sier Mwanza til People. 

- Har øvd Kjolen har den 16-åringen fått ordnet av Rent The Runway, en leietjeneste for rød løper-antrekk. Og den ferske skuespilleren gleder seg.

- Jeg skal gi alt på rød løper. Jeg har øvd på poseringene mine! fortsetter hun. 

I filmen spiller Mwanza den 14 år gamle jenta Komona, som forteller sitt ufødte barn om sitt liv så langt - et liv som er sterkt preget av krig, soldater og flukt fra geriljaen som bortførte henne.

Følg nattas Oscar-utdeling i vårt livestudio her fra klokka 01.00 her. 

PÅ FLUKT FRA GERILJAEN: I den Oscar-nominerte filmen «War Witch» spiller 16 år gamle Rachel Mwanza jenta Komona, som forteller sitt ufødte barn om sitt liv så langt - et liv som er sterkt preget av krig, soldater og flukt fra geriljaen som bortførte henne. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLUKT FRA GERILJAEN: I den Oscar-nominerte filmen «War Witch» spiller 16 år gamle Rachel Mwanza jenta Komona, som forteller sitt ufødte barn om sitt liv så langt - et liv som er sterkt preget av krig, soldater og flukt fra geriljaen som bortførte henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer