KOMMENTARER

Kommentar: Donald Trumps verdensbilde

For Trump er alt en konkurranse

Hvor den hvite, amerikanske mannen taper.

Ingen vanlig forretningsmann: Donald Trump er klar på hva han ønsker: Å «knuse den andre siden og ta gevinsten er bedre enn sex – og jeg elsker sex.»
Ingen vanlig forretningsmann: Donald Trump er klar på hva han ønsker: Å «knuse den andre siden og ta gevinsten er bedre enn sex – og jeg elsker sex.» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Driver Donald Trump selvskading? Til stadighet angriper han kvinner, svarte, «latinos» og muslimer. Han vil bygge mur mot Mexico fordi mexicanere i «mange tilfeller er kriminelle, narkotikaselgere og voldtektsmenn».

Han angriper Hillary Clinton for ikke å evne å tilfredsstille hennes ektemann seksuelt nok til at han forble trofast. Han kaller kvinnelige programledere for bimboer og skylder deres atferd på mensen, som en annen tenåring.

Skal du vinne valg, kan du ikke støte fra deg store velgergrupper. I alle fall er det slik i teorien (se pdf). Hans motkandidat Hillary Clinton kjører den konvensjonelle strategien. Hun er nyansert, pragmatisk og støter ingen. Hun var nødt til å legge seg så langt til venstre som hun kunne for å utkonkurrere Bernie Sanders, og er derfor offisielt mot handelsavtaler hun egentlig tror på. Nå er hun nødt til å legge seg så langt til høyre hun kan for å sikre seieren over Trump.

Trump legger seg derimot ut med nært sagt alle. Angrepene på kvinner, innvandrere og andre nasjoner, skyldes ikke bare manglende impulskontroll. Trump spiller nemlig rett inn i den hvite mannens verdensbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer