DEBATT

Debatt: «Alle skal hjem»

For viktig for partipolitisk brytekamp

Refleksjoner om eldreomsorg.

KREVER TILTAK: Utfordringene som Dagbladet har belyst i eldreomsorgen krever både politiske og organisatoriske tiltak, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
KREVER TILTAK: Utfordringene som Dagbladet har belyst i eldreomsorgen krever både politiske og organisatoriske tiltak, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet har i en serie artikler i sommer gitt leserne ett dypdykk inn i hverdagen til eldre og ansatte i eldreomsorgen i Oslo. Dagbladet og journalistene fortjener ros for å ta opp et så komplisert og betent tema på en grundig og saklig måte.

Temaet er for viktig og komplekst til å gjøre dette til en partpolitisk brytekamp, la meg derfor med basis i Dagbladets artikkelserie komme med noen refleksjoner og ideer.

Det er i stor grad politisk konsensus om eldreomsorgen i Oslo, med unntak av de privates rolle som jeg skal la ligge i denne omgang. Den rådende politikk er at «alle skal bo hjemme lengst mulig». Det bør vi kanskje stoppe opp å stille spørsmål ved?

I Dagbladet sier Julian Naustvik: «Vi følte oss helt maktesløse. Bydelen presset på å få henne hjem. Vi sa klart fra at det gikk ikke».

Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra pårørende, sykehuspersonell og andre berørte om at det er for vanskelig å få plass på sykehjem, bydelene har klare instrukser om å skjære ned på bruken av institusjoner, jeg er redd at det har gått for langt.

Vi bør utvide tilbudet til å tilby aldershjemplasser slik vi hadde tidligere, rent praktisk kan dette være en utvidelse av pleietilbudet på Omsorg+ eller at enkelte avdelinger på sykehjem ble gjort om til et lettere omsorgsnivå, slik de hadde det på Lambertseterhjemmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer