Foran undergangen

Farens fotspor har ført en øyelege som helst ville leke på internettet rett i undergangen. Han laster ned musikk, mens landet havarerer, skriver Einar Hagvaag.

HUSET ASSAD: Et familiebilde fra 1985. Syrias avdøde president, Hafez al-Assad, og kona, Anissah Makhlouf, sitter foran barna. Bak dem fra venstre står Maher, Bashar, Bassel, Majd og Bushra. Foto: AFP / Scanpix
HUSET ASSAD: Et familiebilde fra 1985. Syrias avdøde president, Hafez al-Assad, og kona, Anissah Makhlouf, sitter foran barna. Bak dem fra venstre står Maher, Bashar, Bassel, Majd og Bushra. Foto: AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Bashar al-Assad har såvidt vist seg offentlig etter det voldsomme slaget han fikk onsdag, da et bombe-angrep utryddet nesten hele staben av pretorianere, de som brukte jernneven for å slå ned det 16 måneder lange opprøret mot regimet. Men pretorianergarden hans, Republikanergarden, står rustet til videre kamp, under ledelse av hans bror Maher, som vi ennå ikke vet om ble skadet onsdag eller ikke. Lederen og regimet er alvorlig skadeskutte, men de har fremdeles en fryktinngytende militær styrke.  De nære utsiktene for Syria er særdeles stygge, men de er enda verre for Assad.

Idet fastemåneden ramadan setter inn er det frykt, usikkerhet og en flom av rykter som preger den syriske hovedstaden Damaskus. Hvis omfanget av rykter og alvoret i dem er noe tegn på sammenbruddet av et politisk regime, så er enden nær. Hvor er president Assad, og hvor tror han at han er? Det er to gode spørsmål å stille i Syria i dag, og de to svarene er ikke nødvendigvis like. I går kveld viste statlig fjernsyn fram presidenten sammen med den nye forsvarsministeren, uten å si når og hvor de var filmet. Assad er altså i live, men hvor?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer