Forandring har kommet til Det hvite hus' hjemmeside

Obama vil være nettpresident.

ANSIKTSLØFTNING: Barack Obama startet presidentperioden sin med å totalrenovere hjemmesiden til Det hvite hus. Faksimile: Whitehouse.gov
ANSIKTSLØFTNING: Barack Obama startet presidentperioden sin med å totalrenovere hjemmesiden til Det hvite hus. Faksimile: Whitehouse.gov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Straks Bush var ute av Det hvite hus og Obama inne, begynte en ny æra for Det hvite hus' hjemmeside på nettet.

Whitehouse.gov har fått en real ansiktsløftning. Og det er helt bevisst, skal vi tro den første bloggen, skrevet av Obamas direktør for nye medier, Macon Phillips.

Åpent hus- Whitehouse.gov er bare begynnelsen på den nye administrasjonens innsats for å utvide og øke online-engasjementet vårt, skriver han.

Der George W. Bush satset trygt, tradisjonelt og lite interaktivt, kjører Obama på med blogger, videoer, bildeserier - og omfattende brukermedvirkning. Leserne blir invitert til å komme med sine synspunkter og forslag til forbedringer av nettsiden - og av politikken.- President Obama har forpliktet seg til å gjøre sin administrasjon til den mest åpne og gjennomsiktige i historien, og Whitehouse.gov vil spille en stor rolle i å holde det løftet, skriver Phillips.

For eksempel vil den nye presidenten publisere alle ordre og proklamasjoner på hjemmesiden sin. Han vil også publisere alle lovforslag (som ikke haster veldig) på hjemmesiden i fem dager, slik at hvem som helst kan lese og kommentere dem før han signerer dem. Det siste var et løfte han ga i valgkampen, som han nå følger opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.