Forandring!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange ganger

når jeg ikke får lov av moren min til å se en film med 15 års aldersgrense spør jeg henne om hun fikk lov til å se sånne filmer da hun var på min alder, og svaret var: «Vi hadde ikke sånne filmer da.» Det var da jeg lærte at i løpet av tjue år så har ting forandret seg mye, og det forandrer seg ennå. Og noen spør om tidsepoken Renessansen har tatt slutt, eller er den fortsatt? Jeg ville trodd at den var fortsatt etter det jeg har lært, at det skjedde store forandringer i Renessansen, folk fant ut at jorden var rund og gikk rundt seg selv og solen, de studerte hva som var inni levende vesener, hva som fikk dem til å bevege på seg etc. Kvinner fikk lov til å være mer aktive i samfunnet, kunsten utviklet seg, husene ble bygd annerledes og så videre. Minner ikke det deg litt om nå? Jeg kan se likheter, og jeg har sett at vi har store forandringer hele tiden. For noen år siden sa en venn til meg: «Du burde ikke kjøpe cd-en til Eminem, det er bare banning på den.» Nå er det helt vanlig at noen har banning i sangene sine.

Og en annen ting

som har forandret seg mye er teknologien. Det kommer stadig nye ting på markedet, mobiltelefonene er en ting som alle har sett forandringer på, det har gått fra svarthvit mobiler til mobiler med fargeskjerm, mss, bilder, filmer, radio, internett, og nå snart mobiler med TV. Mye har forandret seg, selv om det virker som om vi har mye mye mer å vente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.