Forbanna krig

Du kommet til å bli sint hvis du blir hekta på dette spillet. Dagbladet.no testet Commandos 2 til PS2.

Se video fra spillet her!

«Commandos 2: Men of Courage» til PlayStation 2 er Pyro Studios oppfølger til kjempehiten «Commandos: Behind Enenmy Lines» til PC, som fikk en rekke priser og solgte over en million eksemplarer.

For deg som ikke har prøvd forgjengeren - du styrer altså en liten gruppe kommandosoldater som opererer bak fiendens linjer under 2. verdenskrig. Til sammen kan du styre ni forskjellige soldater, og blant de mer spesielle er forførerinne, tyv og en hund!

Du må bruke usedvanlig mange forskjellige våpen og taktikker: Kle på deg fiendens uniformer, klatre i høyspentmaster, kutte piggtråd, svømme, gjemme deg, sprenge tanks, sette opp feller, sette giftsprøyter på fienden osv...osv...

Samtidig får du tilgang på en rekke forskjellige feite skytevåpen. Men hvis du prøver å leke Rambo, og stormer rett på fienden, kan du si takk og farvel. Det er ikke måten å løse oppdrag på i dette spillet. Her må du bruke hodet. Det er spillets styrke, men det blir også en stor svakhet.

For dette blir rett og slett for vanskelig. Visst er det tøft og utfordrende å være kommandosoldat i virkeligheten, men i Commandos 2 er det nesten helt umulig.

Denne anmelderen har aldri slitt så mye med et spill noen sinne, og det trekker selvfølgelig karakteren ned. For spillet er ekskluderende, og bare de aller råeste spillefreakene kommer til å klare å komme seg gjennom de ti brettene. Hvis du misliker ladetider som gjør at du rekker en tur innom jobben før du kommer til neste brett, skjønner du at karakteren ikke ble bedre enn fire.I tillegg tar det altfor lang tid å huske alle de forskjellige handlingene soldatene kan utføre.

Grafikken er helt grei, lyden likeså. Og dette er et knallspill for deg som vil fordype deg i krigsstrategi i mangfoldige timer.

Men jeg mistet rett og slett tålmodigheten.