SINT: Paul Stanley (til høyre) er irritert over at bandkollegaen Tommy Thayer (i midten) ikke får være med i Hall of Fame. Gene Simmons er til venstre i bildet, som ble tatt da bandet spilte på Vallhall i Oslo i 2010. Foto: Nina Hansen
SINT: Paul Stanley (til høyre) er irritert over at bandkollegaen Tommy Thayer (i midten) ikke får være med i Hall of Fame. Gene Simmons er til venstre i bildet, som ble tatt da bandet spilte på Vallhall i Oslo i 2010. Foto: Nina HansenVis mer

Forbanna på Hall of Fame

- Kan ødelegge noe vi brukt 40 år på å bygge opp.

(Dagbladet:) Kiss-gitarist Paul Stanley er sint på Rock and Roll Hall of Fame. Grunnen er at Kiss-medlemmene Eric Singer og Tommy Thayer ikke får bli med når Kiss skal innlemmes i New York 10. april. Den æren får kun de originale medlemmene.  

I et intervju med Associated Press sier Stanley at han synes organisasjonen Rock Hall opptrer uredelig og at de endrer på spillereglene.  

- Reglene endres
- Vi har mange problemer med Hall of Fame. Det første er at de kun vil inkludere de opprinnelige medlemmene, mens dette ikke har vært tilfelle for andre band, sier Stanley til Ap.  

- Med bandet Grateful Dead fikk også tekstforfatteren være med, selv om han aldri har spilt et instrument, sier Stanley, og viser til at Robert Hunter fikk være med da Grateful Dead ble innlemmet i 1994.    

- De har også tatt inn rap-artister, eller folk som bare har spilt i band i sju år, i stedet for 20 eller 25. Det virker som kriteriene endres hver uke.  

- Farlig nostalgi
Det er altså de originale bandmedlemmene fra 1973 som det nå skal gjøres plass til: Stanley, Gene Simmons, Peter Criss og Ace Frehley. Criss sluttet i 1980 og Frehley i 1982.  

I februar skrev bandet på nettsida si at de ikke kommer til å opptre når de innlemmes i Rock Hall of Fame.  Stanley sier til AP at Rock Hall prøvde å presse bandet til å spille med den opprinnelige besetningen, men at dette ikke kommer på tale.  

- De er sultne på nostalgi. Men det kan ødelegge noe vi har brukt 40 år på å bygge opp, sier Stanley, og fortsetter:

- Når jeg tar på meg Kiss-kostymet så er det med stor stolthet. Å gå på scenen med en bandbesetning jeg ikke er trygg på er uaktuelt for meg.  

Også Nirvana
Han mener Thayer og Singer også bør få være med, fordi de har vært i bandet i flere tiår, spilt på en rekke bestselgende album og spilt konserter over hele verden. Rock and Roll Hall of Fame har ikke besvart Associated Press sine henvendelser. 

Også Nirvana, Peter Gabriel, Hall and Oates, Linda Ronstadt og Cat Stevens skal også innlemmes i Rock and Roll Hall of Fame neste måned.