Forbanna på utviklingen i bokbransjen

Kjersti Bjørkmo (35) fyrer av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjersti Bjørkmo (35) er vår novemberpoet med «En natt for å begrave hester». Sist gang hun ble månedens poet, fortalte hun at hun satset alt på skrivinga.

- Kan du fortelle litt om hvordan det går? Er du inne i et driv?

- Ja, hvordan går det egentlig med skrivinga? Det er neimen ikke så lett å si så mye fornuftig om egen skriveprosess. Til tider skjønner jeg dessuten ingenting av den, det ligger vel i sakens natur. Jeg mener: «Skriveprosess». Hva er det for et sted? Det er jo ikke som å male en vegg eller måke et område for snø, der du hele tiden kan se hvor du begynte og hvor det skal slutte. Skriveprosessen er noe jeg kaver rundt og rundt i, og det føles nødvendig. I et dikt skriver Fernando Pessoa om å være dikter: «Det er min måte å være alene på«. Kanskje er det nettopp sånn. Men jeg skal ikke kokettere med at jeg ikke har ambisjoner. Det har jeg.

Ikke så redd lenger

- Så til dette vanskelige begrepet skriveprosess. Hvordan er den for deg?

- Jeg mener selv at jeg skriver frustrerende sakte og at det jeg ønsker å si som regel sitter merkelig langt inne. «Det der skal du bare i drite i», sa en venn en gang jeg holdt på å beklage meg over dette. Og det er jo sant. Følelsen er neppe unik, og så lenge det finnes bevegelse, så lenge det ikke er fullstendig stille i den delen av hodet som tar seg av skrivinga, er det ganske dumt å kave seg opp over en tanke om hvordan det ideelt skulle være, mener Kjersti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer