Forbannelsen er brutt

Oppsettingen «Jorden rundt på 80 dager» har vært forfulgt av uhell. I kveld var det fest på operataket.

||| - Det her ble den festforestillingen vi ikke turte å håpe på da vi våknet i morges, sier operasjef Paul Curran, som for anledningen hadde kledd seg i kilt.

Verken de mørke skyene eller prinsessebryllupet i Sverige hindret det folket i å strømme til Operaens tak og «Jorden rundt på 80 dager» i kveld.

Rundt 2500 mennesker hadde pakket ryggsekken, tatt med pledd og campingstoler for å få med seg historiens andre gratisforestilling på Operataket.

Fulgt av uhell Komponist Gisle Kverndokk har følt seg forfulgt av uflaks med operaen.

Først opplevde han at «Jorden rundt på 80 dager», som skulle være selveste åpningsforestillingen i operahuset, måtte utsettes på grunn av tekniske sceneproblemer. Når den endelig nå skulle settes opp igjen, gikk musikere, sangere og dansere ut i streik. Tre av ti forestillinger gikk tapt.

Fryktet det verste Da komponisten våknet opp til voldsomme regnbyger i morges, fryktet han det verste for folkefesten igjen. Men så lettet det.

- Det ser ut som det ikke bare ligger en forbannelse over denne oppsettingen likevel. Jeg hadde håpet at noen skulle ta turen, men jeg hadd aldri trodd at det skulle bli et sånt oppmøte, sier komponisten som har ventet i årevis på dette øyeblikket.

- Det er en helt utrolig opplevelse. Jeg er både stolt og veldig glad. Det er en gave at operataket gjør disse fantastiske øyeblikkene mulig, sier Kverndokk, som nå håper at det ikke er siste gang forestillingen settes opp.

GLAD KOMPONIST: Komponist Gisle Kverndokk har følt seg forfulgt av uflaks med operaen, men idag var han glad for at alt gikk knirkefritt. Foto:Bjørn Langsem/DAGBLADET.
GLAD KOMPONIST: Komponist Gisle Kverndokk har følt seg forfulgt av uflaks med operaen, men idag var han glad for at alt gikk knirkefritt. Foto:Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer