Forbannet på Schau

Frederic Hauge reagerer på at Kristopher Schau trekker ham inn i sexstuntsaken.

Bellona-sjef Hauge er forbannet etter at Kristopher Schau i går sammenliknet ham og Bellona med paret som hadde sex under Cumshots-konserten.

-  Nå er jeg skikkelig sur på Kristopher Schau. Han skal holde meg og Bellona langt unna dette her. Dette har ingenting med miljøvern å gjøre, sier Hauge.

Kristopher Schau sa til Dagbladet på tirsdag at de gjorde stuntet for å støtte en god sak, og at om Bellona hadde ringt, hadde de tatt med seg Frederic Hauge.

De uortodokse miljøaktivistene i «Fuck for Forest» har i løpet av året samlet inn 150 000 kroner. Men de aktuelle miljøorganisasjonene vil ikke motta pengene.

-  Så lenge pengene de tjener ikke har kommet miljøformål til gode, er det rein svindel, sier Hauge, som ikke har noe lyst på pengene fra «Fuck for Forest».

Tommy Hol Ellingsen, den ene av de to aktivistene som hadde sex på scenen tirsdag, reagerer med sinne på Hauges ord.

-  Dette sårer oss grundig. Leona og jeg startet denne bevegelsen helt alene og bare holdt på noen måneder. Vi har jobbet og jobber seriøst med å finne noen som kan hjelpe oss med å bruke pengene på en riktig måte, men slikt tar jo tid, sier Ellingsen. Han hevder at en norsk naturvernorganisasjon er interessert i å hjelpe dem.