Forbereder seg med våpentrening

For å tre inn i rollen som løytnant i NRKs nye krigsdrama, får skuespiller Aksel Hennie hjelp av personer som tidligere var knyttet til Forsvarets spesialkommando.

FYSISK UTFORDRENDE: Skuespiller Aksel Hennie er godt i gang med forberedelsene til NRKs nye krigsdrama «Nobel. Fred for enhver pris». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FYSISK UTFORDRENDE: Skuespiller Aksel Hennie er godt i gang med forberedelsene til NRKs nye krigsdrama «Nobel. Fred for enhver pris». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når Per-Olav Sørensen skal lage et prosjekt, så rekker jeg opp hånda med én gang. Jeg er veldig glad i ham som kompis, men han er også en av de mest interessante regissørene jeg har jobbet med.  

Mandag ble det klart at skuespiller Aksel Hennie (39) har kapret hovedrollen i NRKs nye krigsdrama «Nobel. Fred for enhver pris».

Serien handler om løytnanten Erling Riiser, spilt av Hennie, som endelig kommer hjem til familien etter et spesialoppdrag i Afghanistan. Riiser ser fram til å legge krigen bak seg, men oppdraget er ikke over. Løytnanten blir dermed en brikke i et stort politisk spill uten å vite hvem som står bak. Både Norge og familien hans er i fare.

Våpentrening og nærkamp - Jeg er midt inni forberedelsesprosessen nå. Heldigvis er det skrevet en del litteratur, også i Norge som det går an å gjøre research på. Selv har jeg daglig kontakt med det miljøet som vi skal portrettere. Jeg følger et fysisk treningsopplegg som de har lagt opp, samtidig som jeg prøver å bygge meg opp en mental forståelse av hva de faktisk går gjennom, forklarer Hennie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.