Forberedt på MGP-attentat

Synnøve Svabø briefet av Hans Wilhelm Steinfeld

STRENGT VAKTHOLD: 8500 politi- og sikkerhetsfolk sikrer Melodi Grand Prix-arrangementet i Moskva. Foto: PÅL NORDSETH
STRENGT VAKTHOLD: 8500 politi- og sikkerhetsfolk sikrer Melodi Grand Prix-arrangementet i Moskva. Foto: PÅL NORDSETH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MOSKVA (Dagbladet): Det er et enormt sikkerhetsoppbud rundt kveldens finale i Melodi Grand Prix i Moskva. Mer enn 8500 politi- og sikkerhetsfolk skal være utkommandert i tida før og under melodikonkurransen.

Synnøve Svabø, som er NRKs kommentator i Olympiastadioen, sier til Dagbladet at hun har en viss frykt for at det skal skje noe dramatisk i løpet av kvelden.

- Hans Wilhelm Steinfeld har bedt meg være forberedt på at det kan bli et lite attentat på lørdag. Ikke så veldig stort, men at det kan komme noen tsjetsjenere med magebelte og bombe littegrann, sier Svabø.Ikke tatt ut av luftenHun har nyhetsveteranen Steinfeld som makker under NRKs vorspielprogram før MGP-finalen.

- Det Svabø sier er ikke tatt helt ut av luften. Når sikkerheten er så voldsom rundt dette arrangementet, så har det å gjør med tragedien på Dubrovkateatret i 2002, sier Steinfeld til Dagbladet.- Jeg tror ikke de klarer å gjennomføre et attentat mot MGP-finalen, men det ville være ille på selve sendingen, hvis det skulle begynne å skje rare ting på scenen. Da må ikke Svabø tro at dette er en gag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer