Forbrukerombudet: - Selskapet bak Marcus og Martinus har brutt loven

Selskapet bak Marcus og Martinus har rettet reklame mot barn, som er ulovlig.

IDOLER: Marcus og Martinus har en stor fanskare, både her hjemme og i utlandet og store deler av fansen er barn. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
IDOLER: Marcus og Martinus har en stor fanskare, både her hjemme og i utlandet og store deler av fansen er barn. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en konsert på arrangementet Oslo Sommertid 2. juli, kom artistene Marcus og Martinus med en oppfordring fra scenen om at de hadde en butikk på sletta hvor de solgte t-skjorter, armbånd og mye annet, og avsluttet med: «Det er bare å løp og kjøp!».

Store deler av publikum var barn, og siden direkte kjøpsoppfordringer rettet mot barn er et brudd på markedsføringsloven, vurderte Forbrukerombudet om oppfordringen var ulovlig.

Det har de nå konkludert med at den er.

Anti, som er PR-ansvarlig for Marcus og Martinus, har så langt ikke hatt anledning til å kommentere saken overfor Dagbladet i dag.

- Rettet mot barn

«Oppfordringene er etter Forbrukerombudets vurdering tydelig formulerte oppfordringer til konsertpublikummet om å kjøpe artisteffekter i salgsboden på konsertområdet. Det er utvilsomt at «løp og kjøp» er fraser som rammes av forbudet mot direkte kjøpsoppfordringer. Det er heller ikke tvilsomt at kjøpsoppfordringene på konserten ble rettet til barn, som må anses å være den primære målgruppen for den aktuelle konserten», skriver Forbrukerombudet i sin konklusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer