Forbrukerombudet: - Ulovlig å drive slik Canal Digital gjør

At tv-seerne ikke selv kan velge kabel-tv-leverandør mener Forbrukerombudet er ulovlig.

- BRUKT LANG TID PÅ FORHANDLING: 
Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.
Avbildet er forbrukerombud Gry Nergård.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- BRUKT LANG TID PÅ FORHANDLING: Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør. Avbildet er forbrukerombud Gry Nergård. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - TV 2 hadde en tilsvarende sak i fjor, og nå er det en ny runde med TVNorge. Stortinget bør vurdere å åpne tv-kablene slik at vi ikke opplever det monopolet som råder nå, sier Ib Thomsen, kulturpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet.

De mye omtalte forhandlingene mellom TVNorge-eide Discovery Networks og Telenor-eide Canal Digital, har ført til fortvilelse for svært mange tv-seere den siste uka. Partene har vært i forhandlinger hele uka, men står fortsatt langt unna en løsning.

Aldri har Forbrukerrådet fått flere henvendelser fra frustrerte tv-kunder. To millioner nordmenn står uten tilbudet de har betalt for.

Seerne har engasjert seg i tv-krangelen over hele landet. Terje Grøndals klagemelding til Canal Digital er en av dem som ble hyllet av tusener denne uka.

- Ulovlig Forbrukerrådet mener kabelleverandørene har hatt monopol på tv og Internett til folk i lang tid. Publikum vil bytte leverandør er det praktisk talt umulig.

Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer