Forbrukerombudet: - Ulovlig å drive slik Canal Digital gjør

At tv-seerne ikke selv kan velge kabel-tv-leverandør mener Forbrukerombudet er ulovlig.

- BRUKT LANG TID PÅ FORHANDLING: 
Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.
Avbildet er forbrukerombud Gry Nergård.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- BRUKT LANG TID PÅ FORHANDLING: Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør. Avbildet er forbrukerombud Gry Nergård. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - TV 2 hadde en tilsvarende sak i fjor, og nå er det en ny runde med TVNorge. Stortinget bør vurdere å åpne tv-kablene slik at vi ikke opplever det monopolet som råder nå, sier Ib Thomsen, kulturpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet.

De mye omtalte forhandlingene mellom TVNorge-eide Discovery Networks og Telenor-eide Canal Digital, har ført til fortvilelse for svært mange tv-seere den siste uka. Partene har vært i forhandlinger hele uka, men står fortsatt langt unna en løsning.

Aldri har Forbrukerrådet fått flere henvendelser fra frustrerte tv-kunder. To millioner nordmenn står uten tilbudet de har betalt for.

Seerne har engasjert seg i tv-krangelen over hele landet. Terje Grøndals klagemelding til Canal Digital er en av dem som ble hyllet av tusener denne uka.

- Ulovlig Forbrukerrådet mener kabelleverandørene har hatt monopol på tv og Internett til folk i lang tid. Publikum vil bytte leverandør er det praktisk talt umulig.

Forbrukerombudet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.