Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Forbrytelsen»-Sofie krevde romantisk scene

Kaster genseren i intim scene.

NÅ RYKER GENSEREN:  Sofie Gråbøl, som spiller politikvinnen Sarah Lund i den danske suksess-serien «Forbrytelsen», har krevd mer kjærlighet for sin rollefigur. Foto: Trine Harden/DR
NÅ RYKER GENSEREN: Sofie Gråbøl, som spiller politikvinnen Sarah Lund i den danske suksess-serien «Forbrytelsen», har krevd mer kjærlighet for sin rollefigur. Foto: Trine Harden/DR Vis mer

(Dagbladet): Den danske krimserien «Forbrytelsen» går for tredje sesong på NRK i høst. Serien er svært populær både her hjemme og i Danmark, og nærmere 1,7 millioner seere skal ha sett sesongens premiere på dansk tv.

Nå kommer det fram at «Forbrytelsens» harde hovedperson, Sarah Lund, spilt av Sofie Gråbøl, har ønsket seg noe mykere omgivelser.

Kvinnelig Clint Eastwood Ifølge den danske avisa Berlingske tidende, skal Gråbøl ha møtt opp på tekstforfatter Søren Sveistrup kontor og bedt om mer kjærlighet for sin rollefigur i serien.

- Jeg er seriens Clint Eastwood. Har ikke han kjærester?, skal Gråbøl ha ropt til Sveistrup.

Grøbøl bekrefter hendelsen til The Guardian, som Berlingske tidende gjengir.

- Ja, jeg syns vi isolerte Sarah for mye, og var redd for at vi ville miste henne helt, sier hun.

Dette har gitt resultater. I mandagens episode av «Forbrytelsen» på NRK, vil en svært intim scene med Gråbøl dukke opp.

Finner kjærligheten? Gråbøl spiller Sarah Lund, som snart kan feire 25 år i politiet. I sesong tre er finanskrisa et faktum i hele Danmark, også på politistasjonen i København.

Til avisa forklarer Gråbøl at rollefiguren Lund ikke er noen actionhelt, som kan kastes inn i mordsak etter mordsak.

- Det er nødt til å være en naturlig utvikling. Hun har besluttet at hun kanskje skal få seg hus og hage, et forhold til sin sønn og - hvem vet? - kanskje finne kjærligheten, sier hun ifølge den danske avisa.

Krass kritikk Tidligere i høst skrev Dagbladet at dansk politi slakter «Forbrytelsen».

Serien, som er laget av den danske statskanalen DR og ble belønnet med Emmy-pris for første sesong, imponerer ikke den danske politimannen Bent Isager-Nielsen.

- Alt skal skje for hurtig, for surt, for mørkt og regnfylt, samtidig med at det hele er negativt og urealistisk, sier Isager-Nielsen til Ekstrabladet etter å ha sett fjerde episode av den nye sesongen.

Han er tidligere sjef for drapsetterforskningen i det danske Kripos og mener «Forbytelsen» er lite realistisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media