Forbud mot menneskerettighet

SØSKENBARNEKTESKAP: Det er uforståelig hvorfor «menneskerettighetsforkjemper» Hege Storhaug vil frata enkeltindividet retten til å velge sin ektemake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN VITENSKAPELIGE rapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) under ledelse av Divisjonsdirektør dr.med. Camilla Stoltenberg viser at søskenbarnekteskap fører til økt risiko for død og sykdom hos barna, da særlig recessive sykdommer. Videre slår rapporten fast at det er en klar nedgang i søskenbarnekteskap i gruppen med pakistansk herkomst, fra44 % i førstegenerasjon til 35 % i andregenerasjon. Fredag 13. april går Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) ut i Dagbladet og sår tvil om tallene fra FHI, som er en av verdens største undersøkelser innenfor dette temaet, og skriver at forbud mot søskenbarnekteskap er riktig vei å gå. Videre påstår hun at undertegnede i sitt innlegg (Dagbladet 4. april) ignorerer de sosioøkonomiske og integreringsrelaterte aspektene ved søskenbarnekteskap. Dette er en svært uheldig måte å føre debatt på. Jeg har bevisst fokusert på det helsemessige aspektet - som jeg er opptatt av - siden rapporten fra FHI dreier seg om medisinske konsekvenser av søskenbarnekteskap, og det er denne rapporten som på nytt har skapt debatt om et forbud. De andre forholdene er man klar over, og gjelder alle typer henteekteskap og innvandring, uten at man kan sette søskenbarnekteskap i en særstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer